Krupa bez licence

D. P.
Krupa bez licence

SARAJEVO - Fudbaleri Krupe igrama na terenu su više nego zaslužili plasman u elitu BiH, ali ipak naredne sezone neće igrati u Premijer ligi. “Glas Srpske” saznaje da šampion Republike Srpske nije dobio licencu za takmičenje i njegovo mjesto u žrijebu za narednu sezonu, koji će biti održan 15. juna, zauzeće neko drugi.

Iako su predali kompletnu dokumentaciju, klub iz kanjona Tijesno na sjednici Komisije za licenciranje Fudbalskog saveza BiH, održanoj u Sarajevu, nije dobio toliko željeni komad papira. Razlog za nedobijanje licence je to što klub u ovom trenutku nema reflektore na stadionu, ali ni potreban sertifikat o vještačkoj travi na kojoj su igrali prvoligaške, a ranijih sezona i premijerligaške utakmice. I dok je problem sa sertifikatom rješiv, očigledno je da nije bilo garancije da će Krupa do početka prvenstva biti u mogućnosti da riješi pitanje reflektora.

Na ovoj sjednici pregledana je i dostavljena dokumentacija za dobijanje licence preostala tri kluba iz Republike Srpske koji su na tabeli Prve lige zauzeli drugo, treće, odnosno četvrto mjesto. Sve tri kluba: dobojska Sloga, Sloboda iz Novog Grada i Zvijezda 09 dobila su licencu, ali se još ne zna ko će od njih igrati u narednoj sezoni Premijer lige koja počinje 16. jula.

Ako je suditi po plasmanu na tabeli, 12. mjesto u Premijer ligi trebalo bi da bude rezervisano za vicešampione iz Doboja, a da li će se to i desiti, znaće se u ponedjeljak, 13. jula, kada će na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske biti donesena odluka ko će u elitu BiH.

Na sjednici Komisije ta licenciranje zeleno svjetlo dobio je šampion Prve lige FBiH Igman iz Konjica. Njihov stadion ne ispunjava uslove, ali će oni svoje utakmice kao domaćini igrati na stadionu Veleža u Mostaru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana