Krulj: Osvajanje zlata na svjetskom prvenstvu je kruna moje karijere

Srna
Krulj: Osvajanje zlata na svjetskom prvenstvu je kruna moje karijere

PALE - Paljanin Goran Krulj, koji je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u dizanju tegova u Slovačkom gradu Trnava, rekao je da je ostvario sve želje, da je ovo kruna njegove karijere i da je među oko 800 takmičara iz svih zemalja svijeta nastupao pod zastavom Srbije, jer mu je ona u srcu kao i Republika Srpska.

Krulj je naveo da se nada da je na Svjetskom prvenstvu, održanom prošle sedmice, dostojno predstavljao i Srbiju i Republiku Srpsku.

“U kategoriji do 125 kilograma sa mnom je bilo sedam takmičara, i to Mađari, Poljaci, Rusi, bila je jaka konkurencija. Takmičenje je organizovano na vrhunskom nivou”, rekao je Krulj i dodao da je za njega ova godina bila veoma uspješna.

On je naglasio da je oborio i lični rekord od 87 kilograma koji je držao sa Evropskog prvenstva, a sada je podigao za dva kilograma više, što je bilo dovoljno za svjetski rekord.

Krulj kaže da ga uskoro očekuje naredno takmičenje i da mu je cilj osvajanje medalje.

On je naglasio da uspjeh nije došao preko noći, jer je za osvajanje svjetskog zlata potrebno mnogo truda, rada i odricanja.

Krulj je pojasnio da se dizanje tegova trenira odmalena, navodeći da je u ovom sportu već 25 godina i da je ovako značajan rezultat ostvario jer je trenirao tri puta dnevno, te vodio računa o ishrani.

On je naglasio da je podrška porodice važna u svemu, te da ovo nije samo njegov uspjeh, već i uspjeh Istočnog Sarajeva i Republike Srpske.

Goran Krulj postao JE prvak svijeta u dizanju tegova na Svjetskom prvenstvu u Slovačkoj oborivši svjetski rekord u disciplini stojeći biceps, u kategoriji 125 kilograma.

Svjetskom titulom Krulj je upotpunio kolekciju ranije osvojenih titula, među kojima su najznačajanije titule prvaka Evrope i Balkana, te prvak Svjetske fitnes federacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana