Krstić: Teodosić je odstranjen na pogrešan način

D. D.
Krstić: Teodosić je odstranjen na pogrešan način

BEOGRAD - Bivši kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić prokomentarisao je odluku selektora Svetislava Pešića da na Evropsko prvenstvo ne odvede Miloša Teodosića.

-Katastrofalno urađeno. Ne mogu da budem objektivan, jer smo kumovi. Mogu da navodim milion razloga. Španija je sad sa Rudijem Fernandezom osvojila Evropsko prvenstvo, bitna je svlačionica. Došli smo u situaciju da se Milošu zahvaljujemo sedam dana prije priprema, stvarno je moglo na drugačiji način. Selektor je taj koji odlučuje i koji je najodgovorniji. Ne bih da ulazim u to da li bi bilo dobro po ekipu i da li bi on doprineo, ali je bilo loše prema njemu koji je igrao kvalifikacije dok mu je dijete bilo u bolnici, povrijeđen,...Znam koliko ga je to pogodilo", izjavio je Krstić u "Jao Mile" podkastu.

Potez Pešića je na kraju rezultovao definitivnim povlačenjem jednog od najboljih evropskih plejmejkera svih vremena iz nacionalnog dresa.

"Na kraju dana, ako treba da izgubimo, bolje sa Milošem, nego da ga tako sklanjamo, onda svakako gubimo. Nije ni on idealan, ima loše navike, mane, ali je na treneru da mu pronađe ulogu na i van terena, ali trener mora da mu pronađe ulogu na i van terena. Pitanje je i u kakvom je on bio stanju, ali je trebalo da se sjedne s njim i popriča", prokomentarisao je Krstić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana