Krstan Tomić: Mladost pravi generalku kluba

Milan Zubović
Krstan Tomić: Mladost pravi generalku kluba

MRKONjIĆ GRAD - Rukovodstvo Mladosti našlo se u velikim organizacionim problemima nakon smrti direktora kluba Miladina Rmuša sredinom prošlog maja.

Rmuš je bio prvi operativac ekipe od 2015. godine i prema riječima predsjednika kluba Krstana Tomića izuzetno je teško pohvatati sve konce i uhvatiti se u koštac sa problemima. Upražnjenu funkciju još niko nije preuzeo, a već ima naznaka ko bi to mogao da bude.

- Baš smo hendikepirani nakon tragične smrti našeg Miladina koja nas je izbacila iz kolosijeka i teško prihvatamo činjenicu da ga više nema. Ipak, klub mora da radi dalje. Moramo napraviti generalku i krenuti gotovo od nule za šta će nam biti potrebno vremena i energije, jer niko od nas nije bio posvećen detaljima kao Miladin. Teško je naći osobu koja će ga zamijeniti, ali vjerujem da ćemo to uspješno završiti. U ovom trenutku najbliži tome je pomoćni trener Radan Gavrić koji bi mogao da postane prvi operativac kluba - rekao je Tomić.

Trener Vladimir Radovanović i naredne sezone predvodiće Mladost koju je preuzeo krajem prošlog februara kada je zamijenio Tihomira Mustapića i sačuvao ekipu u Ligi BiH. Sa radom, odnosno pripremama za iduću sezonu, trebalo bi da krenu krajem avgusta ili početkom septembra.

- Zadržaćemo Radovanovića sa kojim treba da ozvaničimo produžetak saradnje. Rmuš se sa njim već ranije sve dogovorio pa ne želimo da nešto mijenjamo. Još nismo riješili ko će biti pomoćni trener kojeg tražimo - dodao je Tomić.

Pred upravom i trenerom je formiranje igračkog kadra.

- Naši mladi igrači su tu i vjerujem da će sva petorica da produže saradnju dok David Maran ima ugovor, a pregovaramo i sa dvojicom članova iz prošle sezone jer želimo da ostanu sa nama. Ostala pojačanja tražićemo u dogovoru sa trenerom - kazao je Tomić.

O ambicijama ekipe u narednoj sezoni teško je govoriti u ovom trenutku i sve će biti mnogo jasnije kada krenu pripreme.

- Pred nama je 16 sezona zaredom u Ligi BiH i polako krećemo sa predradnjama da bismo što spremniji dočekali početak takmičenja. Početni cilj je opstanak i što dalje da doguramo u Kupu Republike Srpske. Još nismo zvanično krenuli sa radom, ali i to ćemo uraditi u što skorije vrijeme te smo u kontaktu sa određenim ljudima - dodao je Tomić.

Učinak

Prošlu sezonu Mladost je završila na osmom mjestu tabele Lige BiH sa osam pobjeda (pet na domaćem terenu, tri u gostima) i 14 poraza. Petoplasirani Spars pobjegao im je čak sedam pobjeda dok su oni za tri trijumfa umakli Zrinjskom koji je ispao u niži rang. U dva navrata vezali su po dvije pobjede, a imali su četiri poraza zaredom na početku takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana