Kristina Popović, atletski potencijal iz Rogatice: Nove medalje na nišanu

Sreten Mitrović
Kristina Popović, atletski potencijal iz Rogatice: Nove medalje na nišanu

ROGATICA - Ko je posljednju godinu i više dana, a posebno nakon kompletiranja atletskih borilišta u okviru Sportsko rekreativnog centra “9. januar” u Rogatici makar na kratko u popodnevnim časovima svraćao na ovaj velelijepi objekat sporta i rekreacije, mogao je sresti ili vidjeti mladu djevojku kako vrijedno trenira bacanje kugle i diska.

Radi se o Kristini Popović, članici Srpskog atletskog kluba “Rogatica”, koja se opredijelila upravo za ove bacačke discipline jer smatra da za njih ima psihofizičke i ostale predispozicije i sposobnosti.

O kakvoj se atletičarki radi najbolje govori podatak da je Kristina samo tokom 2022. godine u kategoriji mlađi i stariji juniori osvojila 16 medalja od kojih pet zlatnih, osam srebrenih i tri bronzane i da je u svojim disciplinama i kategorijama šampion Republike Srpske i BiH takmičeći se u Sarajevu, Trebinju, Sokocu i Banjaluci. Posljednje dvije srebrne medalje, za koje ona reče i da su joj najdraže, osvojila je u bacanju kugle na prvenstvu Srbije u decembru.

- Imala sam sreću i čast da na tim prestižnim takmičenjima budem jedina iz istočnog dijela Republike Srpske i posebno mi je drago što sam opravdala povjerenje. Imala sam priliku da se susretnem sa mojim idolima i već afirmisanim atletičarkama iz drugih krajeva Srbije i Srpske među kojima je bila i državna rekorderka Srbije u bacačkim disciplinama Milica Stojkov koja me “glat” prebacila, ali sam joj obećala da ću učiniti sve da joj se u što kraćem vremenu znatno približim. Meni je 17 godina, a u bacanju kugle od tri kilograma imam vlastiti rekord od 13,12 metara dok sam kuglu od četiri kilograma, na koju sam odskora prešla, bacila 11,12 metara. Da moja očekivanja nisu prazna uvjeren je i trener Mehmed Skender iz Zenice sa kojim radim “na daljinu” i uz povremeni odlazak o mom trošku u Zenicu kada dobijem i pismenu zadaću šta i kako treba da radim - istakla je Popovićeva.

I disk je Kikina velika ljubav. Kao mlada i starija juniorka ima rekord od 36 metara sa kojim je šampion Republike Srpske.

- Pošto imam i želju i volju, uz idealne uslove koje svim sportistima u Rogatici nudi sportski centar, nadam se da ću i u ovoj disciplini još puno napredovati i približiti se državnom rekordu koji je 52,53 metra - rekla je Popovićeva.

Opšti utisak svih koji poznaju ovu djevojku da u nju ne treba sumnjati te da će napredovati iz dana u dan. Odlična je učenica trećeg razreda ekonomske škole pri ovdašnjem Srednjoškolskom centru. U dosadašnjem dijelu školske godine zaradila je 43 ocjene od kojih 41 peticu i dvije četvorke. Ozbiljno razmišlja da nakon srednje škole upiše ekonomski fakultet, završi ga i nakon toga na sebe preuzme vođenje posla kojim se bavi njen otac kao privrednik u Rogatici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana