Kristijan Eriksen se vraća fudbalu, do kraja sezone u Brentfordu

GS
Foto: Arhiva

LONDON - Danski fudbaler Kristijan Eriksen, koji je prije nešto duže od pola godine preživio srčani zastoj, vraća se fudbalu. Do kraja tekuće sezone veznjak će nositi dres engleskog premijerligaša Brentforda, javlja Anadolija.

"FK Brentford može potvrditi dolazak danskog veznjaka Kristijana Eriksena, pod uslovom da dobije međunarodno odobrenje. Ovaj 29-godišnjak je potpisao ugovor nakon što je uspješno prošao medicinski pregled. Potpisao je ugovor do kraja sezone 2021/22", objavili su iz Brentforda.

Eriksen se 12. juna 2021. godine u 42. minuti utakmice Evropskog prvenstva Danska - Finska srušio na teren. Hitna medicinska pomoć je odmah stigla, a na terenu je obavljena kardiopulmonalna reanimacija i defibrilacija, nakon čega je Eriksen iznesen s terena na nosilima. Kasnije je Eriksen operisan i ugrađen mu je defibrilator (ICD).

Krajem oktobra 2021. godine objavljeno je da Eriksenu nije dozvoljeno da igra u Seriji A zbog prisustva ICD-a, koji je ugradio nakon srčanog zastoja.

Zbog toga je njegov klub Inter 17. decembra 2021. godine raskinuo ugovor s Dancem. Od tada je trenirao samostalno, a posljednjih dana s Brentfordom, koji je odlučio da ga angažuje.

Eriksen je karijeru počeo u Ajaksu, a potom je igrao za Totenhem i Inter. Za reprezentaciju Danske odigrao je 109 utakmica i postigao 36 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana