Krilo Borca Vladan Đurđević: Najbolja sezona u karijeri!

Darko Dragičević
Krilo Borca Vladan Đurđević: Najbolja sezona u karijeri!

BANjALUKA - Sjajan kraj sezone za rukometaše Borca. Ekipa je nakon Kupa BiH osvojila i Kup Republike Srpske pobjedom nad dobojskom Slogom 35:27 i time krunisala sjajan rad u proteklih godinu dana. Banjalučani su tako 16. put osvojili Kup Republike Srpske.

Jedan od najzaslužnijih za osvajanje trofeja bio je krilni igrač Vladan Đurđević, koji je imao najbolju sezonu u karijeri. Na kraju se okitio i individualnim priznanjima.

Na finalnom turniru Kupa BiH bio je najbolji strijelac, dok je na Kupu Republike Srpske proglašen za najboljeg igrača i bio najbolji strijelac (23 gola).

- Osvajanjem Kupa Republike Srpske krunisali smo godinu dana sjajnog rada. Možemo da budemo zadovoljni sezonom jer smo na kraju osvojili dva trofeja (Kup BiH i Republike Srpske), te bili drugi u prvenstvu. Sigurno je da tu možemo biti bolji. Borac opet izlazi u Evropu, a mislim da smo napravili dobar temelj za nadogradnju. Za veći iskorak je potreban kontinuitet u radu. Vjerujem da će naša uprava uraditi sve da zadrži okosnicu ekipe i da je još pojača kako bismo narednih godina bili još bolji. Potrebano je shvatiti da je ovo novi tim, da nam je trebalo vremena  da se uigramo. Ono što mogu da potvrdim je da smo zaista kvalitetno radili, napredovali psihički, fizički tokom sezone i sad treba tako i da nastavimo sa trenerom Irfanom Smajlagićem na čelu - istakao je Đurđević.

Sjajni rukometaš je od starta godine imao odlične rezultate.

- Tako se poklopilo. Nastup na Evropskom prvenstvu s reprezentacijom BiH je za mene bio ispunjenje sportskih ambicija da igram na najvišem nivou protiv najkvalitetnijih rukometaša. To mi je dalo motiv da nastavim još jače. Nakon toga sezona je bila odlična. Bio sam maksimalno spreman i na  kraju su došla i ova individualna priznanja. Sigurno je da mi puno znače, daju motiv za još kvalitetniji rad. Naravno, priznanja su zasluga čitavog tima, a posebno sam srećan što su uz njih došli i trofeji jer je onda sreća potpuna - istakao je Đurđević.

U finalu je protiv bivšeg kluba  bio neumoljiv. Čak 13 puta je zatresao mrežu Sloge.

- Profesionalac sam i na svakom meču dajem maksimum. Finale je  bilo teže nego što to pokazuje konačan rezultat. Sloga se zaista sjajno borila, ali je do izražaja došla naša širina u igračkom kadru , tako da smo u finišu slomili njihov otpor - poručio je Đurđević.

Presudila rotacija

U poraženoj ekipi Sloge najefikasniji je  bio Dario Đenadija koji je postigao 11 golova.

- Presudio je njihov roster, tačnije veći broj igrača koje su koristili u rotaciji. Nas je stigao umor, posebno se to osjetilo u posljednjih 15 minuta, kada je trebalo da još malo stisnemo - istakao je Đenadija. Inače, Milutin Bogdanović je proglašen za najboljeg golmana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana