Krajiški derbi u centru pažnje osmine finala Kupa BiH

Darko Dragičević
Krajiški derbi u centru pažnje osmine finala Kupa BiH

BANjALUKA - Utakmicama Kupa BiH počinje drugi dio fudbalske sezone. U osmini finala igraće šest timova iz Republike Srpske, a u centru pažnje je krajiški derbi u kojem se sastaju Rudar Prijedor i Borac. Svi mečevi počinju minutom ćutanja za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji.

 Banjalučani su pripreme obavili u Antaliji i svi s nestrpljenjem očekuju da vide kako će ekipa izgledati u nastavku sezone. Na oprez poziva činjenica da su dva posljednja meča u Prijedoru završena neriješeno.

- Igrači su dobro radili i motivisani su i željni da prvu utakmicu odigraju što kvalitetnije. Čeka nas krajiški derbi, očekujem da ono što smo radili pokažemo na terenu. Rudar je dobio novog trenera i sigurno će biti motivisani i ući će sa dobrom energijom. Nisam pratio kolegu dok je bio u Srbiji. Vidio sam da je radio sa Bratislavom Živkovićem, koji je igrao i sa mnom. Svaki trener pokušava nešto svoje da prenese na ekipu. Ali uz uvažavanje rivala mislim da dosta zavisi od nas. Ako mi budemo pravi onda možemo izboriti prolaz u narednu rundu - istakao je trener Vinko Marinović.

Trener Banjalučana ne može da računa na Benjamina Tatara koji će od sljedeće nedjelje raditi s ekipom, dok će Enver Kulašin biti u timu i moguće je da dobije šansu. Krilni igrač Obren Cvijanović ističe da igrači jedva čekaju meč.

 - Mislim da smo svi željni utakmica i dokazivanja. Očekujem da Rudar bude jako motivisani, pogotovo što igraju na domaćem terenu. Sa druge strane, mi smo vođeni dobrim radom u pripremnom periodu i nadamo se pozitivnom rezultatu. Siguran sam da će svaki igrač koji izađe na teren dati sve od sebe da do toga i dođe. Atmosfera u ekipi je sjajna i mislim da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu i da ćemo proći dalje - istakao je Cvijanović.

Raspored mečeva

Subota:

Rudar Prijedor - Borac (13)

Željezničar - Leotar (16)

Velež - Posušje (18.30)

nedjelja

Zrinjski - Laktaši (13)

Sloboda - Sloga (14)

Zvijezda - Rudar Kakanj (14)

Čelik - Radnik (16)

Široki Brijeg - Tuzla siti (18.30).

Fudbaleri Leotara imaće pravi test protiv Željezničara (subota, 16 časova).

- Lično s nestrpljenjem očekujem nastavak sezone. Nama je bio plan da utakmicu u Kupu shvatimo kao generalnu probu za prvenstvo. Mi ćemo dati sve od sebe, jer nas očekuje pun stadion, jak protivnik koji je protiv svakoga favorit na svom terenu. Doveli su Hodžića, koji je A reprezentativac BiH, Krpića koji je jedan od najboljih napadača u ligi, Jašarevića koji je iz Krupe otišao u Švedsku, talentovanog Drlju, mladog reprezentativca. Očekuje nas paklena atmosfera i dobra utakmica da u ovom momentu vidimo gdje smo. Mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo proći, ali ponavljam da je nama prvenstvo “sve”. Kao sportisti vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat u Kupu - rekao je trener Trebinjaca Marko Maksimović.

Laktaši će imati najteži zadatak, u nedjelju gostuju kod aktuelnog šampiona Zrinjskog (13 časova, Čitluk)

- Biće to pravi test za moju ekipu. Nemamo šta da izgubimo, treba da odigramo rasterećeno i da pružimo što bolju partiju. Dobro smo radili u pripremnom periodu i ovo će biti izazov. Imamo mlade igrače koje želimo da afirmišemo i sad imaju sjajnu šansu da se pokažu protiv šampiona i u direktnom TV prenosu - istakao je Miljan Bajić.

Trener Sloge Zoran Ćurguz mora dobro da rasporedi igrače jer u sedam dana ima dva meča protiv Slobode.

- Sigurno je da nama Kup ne ide u prilog i da nam raspored nije naklonjen. Bolje bi bilo da ne igramo prvu utakmicu protiv Slobode, s obzirom na to da sa njima odmah igramo prvenstvenu utakmicu kod nas. Nama je prvenstvo veći prioritet od Kupa. To ne znači da ćemo otići i predati se. Sloboda je čvrsta ekipa, koja igra kompaktno sa puno duela. Ekipa koja ima izuzetno dobar prekid i u njima traži šansu - rekao je Ćurguz.

Čelik i Radnik u nedjelju od 16 sati igraju meč osmine finala Kupa BiH na Bilinom polju.

- Idemo u goste klubu s velikom tradicijom. Poslije velike krize polako se vraćaju na mjesto gdje stvarno pripadaju. Mi se dobro pripremamo za ovu utakmicu i daćemo sve od sebe da ispunimo sve zahtjeve trenera Đurića. Idemo na Bilino polje da se nadigravamo, mislim da su šanse 50:50. Uz malo sreće nadamo se plasmanu u četvrtfinale Kupa BiH, smatra kapiten Radnika Aleksandar Vasić.

Žrijeb u utorak

Pobjednici mečeva osmine finala Kupa BiH će izboriti plasman u četvrtfinale, a parovi za ovu rundu biće poznati nakon žrijeba koji će biti održan u utorak, 21. februara, u 12 časova u Fudbalskom savezu. U četvrtfinalu će se igrati dvije utakmice, dok je u osmini finala jedan meč. U slučaju neriješenog rezultata odmah se izvode penali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana