Kozara opet stvara asove

Darko Dragičević
Kozara opet stvara asove

KOZARSKA DUBICA – Nakon gotovo godinu dana pauze, rukometaši Kozare vratili su se takmičenju u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske. U novu sezonu ulaze sa vjerovatno najmlađim timom i željom da opet afirmišu mlade igrače. U Kozari ne žele da se osvrću na probleme iz prošlosti već su u potpunosti okrenuti budućnosti.

Okosnicu tima čine kadeti uz nekoliko juniora i starijih igrača. Trener Nemanja Dmitrović ističe da su zbog toga i krenuli prvi sa radom kako bi se uigrali i spremili za iskušenja .

-Okosnicu čine kadeti a uspjeli smo da vratimo i tri naša starija domaća igrača čije će iskustvo da budemo značajno, posebno na treninzima. Mislim da smo prvi krenuli sa treninzima. Ekipa smo koja ima talenat i kvalitet a nedostaju nam snaga i iskustvo i ti stariji momci posebno braća Stanić će nam puno značiti. Glavna ambicija je da napredujemo kroz sezonu i da naši mladi igrači igraju sve bolje iz meča u meč. Ovo je za nas novi početak – istakao je trener Dmitrović.

Prelazak iz mlađih kategorija u seniore je veoma težak i na tome stručni štab puno radi.

-Tokom priprema igrali smo nekoliko mečeva i vidi se da im je lakše kad igraju protiv mlađih timova poput ORK BL gdje su njihovi vršnjaci. Protiv starijih se vidi nedostatak snage i iskustva i to nastojimo da riješimo. Osjetilo se to protiv Drine u prvom kolu dok je u drugom protiv Teslića bilo puno bolje. Istina ima grešaka, ali ovo je mladi tim i spremni smo sve da istrpimo – dodao je trener. Kozarska Dubica je rasadnik talenata. Brojni igrači su iz ovog mjesta krenuli da prave karijeru, a svakako je najpoznatiji Miloš Kos, reprezentativac Srbije. Osim njega tu su i Dario Đenadija, Miloš Čekić, Mirko Dugajlić, Todor Milisavljević, Filip Stojanović, Siniša Dragičević i mnogi drugi.

-Politika kluba je da promovišemo svoju djecu. Kos je možda najbolji primjer, ali ima tu još dosta momaka koji su uz dobar rad. Često napomenem da kad bi vratili samo naše domaće igrače da bi bili u vrhu premijer lige BiH. Đenadija, Stijović i neki koji su otišli ranije, sigurno bi imali sjajan tim. Ali jasno je da finansije sve diktiraju i da ti momci moraju da prave karijeru kroz druge klubove- dodao je Dmitrović

Zajednički uspjeh

Iz Dubice su posljednjih godina brojni rukometaši otišli u jače lige, a svakako velika je uloga i trenera koji su ih vodili.

-Iskreno to je zajednički uspjeh. Samo zajednički možemo da pravimo lijepu priču. Iza nje je ljubav prema rukometu, veliko odricanje i entuzijazam. Naravno uz kvalitetan rad jer bez toga nema ništa – ističe trener Dmitrović, koji pored prve ekipe vodi računa i o selekciji mini rukometa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana