Kotor Varoš: Promovisan projekat “Igraj odbojku, rasti sa njom”

Dejan Kondić
Foto: G.S.

KOTOR VAROŠ – U okviru projekta Evropske odbojkaške federacije “Igraj odbojku, rasti sa njom” danas je u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Kotor Varošu izvršena podjela odbojkaških lopti u svrhu promocije odbojkaškog sporta u BiH, a u korist nastave fizičkog vaspitanja u osnovnim školama.

Po deset odbojkaških lopti i pet traka za treninge podijeljeni su predstavnicima osnovnih škola banjalučke regije: Kotor Varoš, Čelinac, Mrkonjić Grad, Laktaši, Ribnik i Donji Vijačani.

Dino Bećiragić, tehnički sekretar Odbojkaškog saveza BiH, ističe da je ovo projekat koji je izuzetno važan za afirmaciju i razvoj odbojke na ovim prostorima.

- Cilj projekta je polpularizacija odbojke, uključivanje učenika osnovnih škola u projekat i sport, omasovljenje i druženje mladih, a uz dobru infrastrukturu moguće je organizovati i školska takmičenja prilagođena mladima i njihovim mogućnostima u periodu kada se ne odvija nastavni proces. Važno je da je OS BiH dobio podršku CEV što prostiče iz činjenice da smo uspješno realizovali nekoliko projekata. Takođe je važno da je uspostavljen kvalitetan partnerski odnos sa školama i odbojkaškim klubovima - rekao je Bećiragić.

Igor Vučenović, nastavnik fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, naglasio je da će realizacija ovog projekta dodatno popularizovati odbojku u ovoj obrazovnoj ustanovi.

- Imamo infrastrukturu koja može da podrži ligu odbojke za učenike, a želim da kažem da su naše učenice bile veoma uspješne ove godine na takmičenju Malih olimpijskih igara. Vjerujem da ćemo kroz ovakve projekte doći do toga da djeca zavole odbojku i da dobijemo nove šampionke i šampione - zaključio je Vučenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana