Kotor Varoš: Prijem za kadetske prvakinje BiH u stonom tenisu

Srna
Foto: Srna

KOTOR VAROŠ - Načelnik kotorvaroške opštine Zdenko Sakan organizovao je prijem za Mariju Panić i Katarinu Kučuk, mlade stonoteniserke Stonoteniskog kluba (STK) "Kotor Varoš", koje nose epitet najbolje kadetkinje i mlađe kadetkinje BiH.

 Sakan, koji je novčano nagradio mlade stonoteniserke, rekao je Srni da je posebno zadovoljstvo što šampionski sjaj ovom klubu daju oni najmlađi.

"U godini jubileja, kada ovaj klub slavi deset godina postojanja, među sjajnim rezultatima ove dvije titule prvaka BiH u kadetskoj konkurenciji se posebno ističu. Iskreno se nadam da će i u budućnosti dostojno predstavljati lokalnu zajednicu na domaćim i međunarodnim takmičenjima", naglasio je Sakan.

Marija Panić (14) trenira stoni tenis četiri godine i, osim šampionske titule u kadetskoj konkurenciji, uspjela je ući i među osam najboljih juniorki BiH.

 "Pozvana sam i na okupljanje kadetske reprezentacije BiH naredne godine, tako da je iza mene izuzetno uspješna godina. Želim zahvaliti načelniku na prijemu i novčanoj nagradi, koja će mi pomoći u ostvarenju zacrtanih ciljeva", istakla je Panićeva. Katarina Kučuk (10) je neprikosnovena u kategoriji mlađih kadetkinja, iako se ovim sportom bavi nepunih 18 mjeseci.

"Uz svakodnevne školske obaveze uspijevam da redovno treniram i planiram da još dugo godina igram stoni tenis", poručila je Kučukova.

Predsjednik STK "Kotor Varoš" Dragan Žarić rekao je da najveće zasluge za uspjeh mladih stonoteniserki pripadaju treneru Oliveru Đuriću. "On svakodnevno trenira naših tridesetak mladih nada, veoma je posvećen ovom sportu i akcenat smo upravo stavili na razvoj omladinskog pogona, iako imamo i desetak seniora", naveo je Žarić.

Prema njegovim riječima, STK "Kotor Varoš" je prepoznat u lokalnoj zajednici kao klub koji sjajno radi sa najmlađima.

"Naše opredjeljenje je ulaganje u razvoj stonog tenisa i ulaganje u djecu, a kroz dobre rezultate nam se sve vraća. Zahvalni smo načelniku Sakanu na dosadašnjoj podršci", rekao je Žarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana