Kosta Kondić, košarkaš Borca srećan zbog pobjede nad Sparsima: Navijači nas vratili u pravi ritam

Milan Zubović
Kosta Kondić, košarkaš Borca srećan zbog pobjede nad Sparsima: Navijači nas vratili u pravi ritam

BANjALUKA - Pobjedom protiv Sparsa (83:62) košarkaši Borca iskupili su se svojim navijačima za poraz od Heliosa u osmom kolu Druge ABA lige.

Iako je banjalučka publika bila razočarana porazom u duelu svojih ljubimaca sa slovenačkim timom, nije ih ostavila na cjedilu i u još većem broju (oko 1800) došla je na susret sa Sparsima. Možda je mrvicu manje bila bučna nego na prvom meču, ali je pomogla “crveno-plavim” košarkašima da upišu osmu pobjedu u drugom razredu regionalnog takmičenja za ostanak na prvom mjestu tabele.

- Hvala navijačima koji su nas bodrili na obje utakmice. Hvala im što su došli u još većem broju na drugi meč i vjerujem da smo im se iskupili za poraz u prvom. Ovo je drugi pu­t da nas bodre u ovolikom broju što nama mnogo znači, te se nadam da će ponovo biti s nama i u subotu protiv Lovćena. Davali su nam dodatnu energiju i sasvim je drugačije igrati pred punom, nego pred praznom dvoranom u kojoj se čuje smo škripa patika i poneki povik trenera - izjavio je igrač Borca Kosta Kondić koji je susret završio sa deset poena.

Ipak, prve dvije četvrtine protiv sarajevske ekipe nisu bile na očekivanom nivou. Ekipa se probudila na poluvremenu, postigla 34 poena u trećem periodu, četiri više nego u prvih 20 minuta čime je pitanje pobjednika bilo riješeno, a u posljednjem periodu samo je odrađen posao do kraja. Nakon meča jasno se vidjelo da je svim članovima Borca pao veliki kamen sa srca što je priznao i mladi bek.

- Osjetio se grč među igračima u prvom susretu koji je ostao i tokom prvog poluvremena druge utakmice kada se ruka stegla na šutu. Malo nas je ponijela i atmosfera jer do sada nismo igrali pred ovolikim brojem navijača, pa smo bili ishitreni, ali smo se sabrali na poluvremenu. Zaigrali smo mnogo energičnije, podigli nivo agresivnosti te pogodili šuteve koji su se otvorili iz dobre odbrane. U trećem periodu napokon smo došli do ritma koji nas je krasio u prva dva balon turnira. Desio se taj mali pad forme, ali smo ovom pobjedom pokazali da se vraćamo u prepoznatljivu formu - istakao je Kondić.

Narednu utakmicu Borac će odigrati sutra od 19 časova protiv Lovćena koji je na skoru 3-5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana