Košarkaški klub Bratunac u nezavidnoj poziciji: Skupština kroji sudbinu kluba

Milan Zubović
Košarkaški klub Bratunac u nezavidnoj poziciji: Skupština kroji sudbinu kluba

BRATUNAC - Košarkaški klub Bratunac nalazi se ni na nebu ni na zemlji, a trenutna situacija dosta podsjeća na prošlogodišnju kada su crni oblaci takođe dugo kružili iznad ovog tima.

Ekipa je na parketu izborila opstanak čime je stekla pravo nastupa u Ligi BiH i iduće sezone, ali organizacioni problemi, prvenstveno finansijski, ugrožavaju dalji rad i prijete spuštanjem na niži nivo.

- Redovna godišnja skupština trebalo bi da bude održana tokom iduće sedmice, najkasnije do 1. avgusta, a datum samo što nije određen. Na sjednici bi trebalo da bude izabrano novo rukovodstvo. Do tada ne možemo ništa da radimo. Ujedno, muči nas i komplikovana politička situacija u našoj opštini, pa se nadam da će pozicija i opozicija doći na skupštinu da vidimo da li je klub potreban opštini ili nije. Bila bi šteta da sada zaustavimo lijepu priču koju pričamo nekoliko sezona tokom kojih su mnogi čuli za nas. I sada nam se igrači sami nude, jer znaju da poslije mogu dobiti barem dvostruko veći ugovor što je za njih idealno - rekao je sportski direktor kluba Dane Dragičević.

Prošle godine klub je bio na ivici ponora, ali je rješenje pronađeno u posljednji sekund pa je odigrana sezona koja je na kraju bila dosta mučna.

- Sredstva koja smo dobili više su bila za potrebe nastupa u Prvoj ligi Republike Srpske nego u Ligi BiH, ali smo uspjeli da izguramo takmičenje. Sastavili smo lijepu ekipu koja je bila u gornjem dijelu tabele kada je bila kompletna, ali smo bili primorani da se odreknemo nekoliko igrača jer ih nismo mogli ispratiti finansijski, a nismo željeli da im ostanemo dužni. To je ostavilo određenu gorčinu jer smo imali konkurentnu ekipu, ali smo jednostavno bili primorani da režemo troškove - naglasio je Dragičević.

Bratunac bi trebalo da zaigra petu sezonu u elitnom društvu mada nikoga ne bi trebalo da začudi ukoliko odustane od nastupa.

- Teško je bilo šta reći u ovom trenutku. Recimo, kada smo igrali drugu sezonu u Ligi BiH već na početku jula smo imali formiranu ekipu pa smo mirni i bez brige otišli na odmore. Za sada ništa ne znamo. Sa sredstvima koja smo imali na raspolaganju, a to je ispod 150.000 maraka za sve kategorije, izgurali smo sezonu, nekad ni sam ne znam kako - kazao je Dragičević.

Učinak

Bratunac je prošlu sezonu završio na devetom mjestu tabele sa osam pobjeda i 14 poraza. Za tri trijumfa pobjegao je Zrinjskom koji je ispao u niži rang. Zanimljivo je da je ekipa prvih sedam pobjeda upisala do sredine januara, a potom bila u crnom nizu od šest poraza.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana