Košarkašice Orlova odbranile trofej Kupa BiH: Motivacija za Fajnal for WABA

Milan Zubović
Košarkašice Orlova odbranile trofej Kupa BiH: Motivacija za Fajnal for WABA

MOSTAR - Riznicu trofeja košarkašice Orlova upotpunile su peharom Kupa BiH, do kojeg su stigle pobjedom protiv Plej ofa sa 83:68 u finalu.

Banjalučanke su tako nastavile dominaciju u BiH i Kupu Republike Srpske dodale još jedan trofej ove sezone, dok su u Ligi BiH i dalje bez poraza nakon 13 odigranih utakmica. Izabranice trenera Dragane Svitlice odbranile su pehar osvojen prošle godine, što su im jedina dva trofeja u ovom takmičenju. Kada se tome doda da su u regionalnoj WABA ligi stigle do Fajnal fora, onda se već sada sezona može nazvati veoma uspješnom. Ipak, niko u taboru banjalučkog kluba ne planira sada da stane, već dva kup trofeja vide kao odličan rezime ovog dijela sezone, kao i veliki podstrek za nastavak takmičenja, odnosno najvažnije bitke u završnici sezone.

Finalna utakmica nije donijela ništa posebno. Orlovi su kontrolisali igru od samog početka, ne dozvolivši ekipi iz Sarajeva da ozbiljnije zaprijeti. U polufinalu su nadigrali Lavove rezultatom 68:51, dok je Plej of bio bolji od domaćina završnog turnira Zrinjskog sa 79:53.

- Sjajan je osjećaj odbraniti Kup BiH, zbog čega smo svi u klubu srećni i prezadovoljni. Trofeji u kupovima koje smo sada osvojili predstavljaju dobar presjek sezone i imali smo priliku da vidimo koliko smo u stanju da izdržimo naporan ritam. Iako to rezultat ne oslikava najbolje, bilo je jako izazovno stići do pehara jer smo jako umorne od napornih putovanja i iscrpljujućih utakmica na regionalnoj sceni. I porad činjenice da smo premorene, pokazale smo kvalitet i donijele novi trofej u Banjaluku. Sjajna atmosfera u ekipi ponovo je došla do izražaja i ona nas je vodila do pobjede - naglasila je Svitlica.

Njen tim već u srijedu na domaćem terenu očekuje susret Lige BiH sa istim rivalom od 17 časova. Ujedno, poznat je domaćin i termin odigravanja Fajnal fora NjABA lige. Završnica je planirana za 19. i 20. mart u Podgorici, gdje će domaćin biti Budućnost. Podgoričanke brane titulu, a ujedno su bile prvoplasirane nakon Superlige, pa će u polufinalu odmjeriti snage sa Montanom, dok će se u drugom polufinalu sastati Orlovi i Celje.

Strijelci

Najefikasnija u pobjedničkoj ekipi bila je Vladinka Erak sa 20 poena i devet skokova, Nataša Šobot dodala je 16, a poen manje Milica Zeljković. Anđela Šipka ubacila je 11 i imala sedam skokova, deset poena postigla je Tamara Rajić, a Marina Ristić šest, uz sedam asistencija, dok je Gorana Kondić imala pet poena. U sastavu su još bile Sonja Devura, Hana i Jana Predojević, Dragana Svitlica i Marija Vulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana