Košarkašica Orlova Sanja Radulović, za “Glas Srpske”: Odbrana moja lična karta

 Dragiša Popović
Košarkašica Orlova Sanja Radulović, za “Glas Srpske”: Odbrana moja lična karta

BANjALUKA - Nekadašnja juniorska reprezentativka BiH Sanja Radulović od ove sezone novi je bek šuter Orlova.

Sanja je jedna od malobrojnih košarkašica koja je nastupala za sva tri banjalučka premijerligaša, Orlove, Feniks i Mladi Krajišnik. Ove sezone prvi put nastupiće u WABA ligi, dok joj adaptacija na novi klub nije teško pala.

- S obzirom da sam s ekipom već tri mjeseca, privikla sam se na atmosferu, principe i generalno na stručni štab i saigračice. Od prvog treninga osjećala sam se kao da sam tu duže vrijeme jer mnoge od njih poznajem odranije, a protiv skoro svih sam i igrala - izjavila je Radulovićeva za “Glas Srpske”.

Prema njenim riječima nakon višegodišnjeg igranja u Ligi BiH došlo je vrijeme za još jedan iskorak u karijeri, a to su partije u WABA ligi za koju kaže da se mnogo razlikuje od prvenstva BiH.

- Razlika u kvalitetu regionalnog i domaćeg prvenstva je ogromna. U WABA ligi se igra dosta brže, ekipe su fizički dominantnije, igračice kvalitetnije i svakako da­ će ovo biti jedno veliko iskustvo za mene. Vjerujem da je ovo nešto što mi je bilo potrebno - kazala je Radulovićeva.

Iako je nova članica ekipe od trenera Dragane Svitlice dobila je veliku ulogu na terenu gdje prosječno igra 30-ak minuta.

- Nisam razmišljala u tom smjeru i nisam se nadala tolikoj minutaži. Ipak, od početka priprema, preko pripremnih utakmica uvijek sam davala sve od sebe i mislim da sam time zaslužila minute koje imam. Smatram da sam ekipi najkorisnija u odbrani, zbog energije i karaktera koji mi ne dozvoljava da odustajem - kazala je Radulovićeva.

Karijeru je započela u Slobodi iz rodnog Novog Grada, nakon čega je uslijedio prelazak u Banjaluku, odnosno Mladi Krajišnik što je predstavljalo novo iskušenje, da bi tri godine poslije kao kapiten prešla u gradski rival Feniks.

- Pošto sam došla iz manjeg mjesta, bilo mi je teško navići se na gužvu velikog grada, ali su mi saigračice i novi prijatelji iz škole pomogli u adaptaciji, tako da sam vrlo brzo prevazišla tu blokadu. Nakon tri sezone vjerovatno je došlo do zasićenja i bila mi je potrebna nova sportska sredina. Te prve sezone u Feniksu iskusila sam igranje s profesionalnim igračima od kojih neke sada igraju Evrokup tako da mi je to sigurno bio podstrek za dalji napredak - istakla je Radulovićeva.

Ambicije

Članica Orlova svjesna je težine dresa kojeg nosi i ambicija koje su vezane za klub u tekućoj sezoni.

- Očekivanja su kao i uvijek na najvišem nivou. Osvajanje Kupa Republike Srpske, Kupa BiH, Lige BiH i plasiranje na Fajnal for regionalne lige. Iskreno se nadam da ćemo stići do svih trofeja jer imamo znanja i kvaliteta za to. Od sebe očekujem igrački napredak i da pomognem timu u ostvarivanju ciljeva što više mogu - izjavila je Radulovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana