Košarkaši Igokee večeras biju važnu bitku protiv Zadra: Pobjeda pečat na vizu za plej-of

Dejan Marić
Košarkaši Igokee večeras biju važnu bitku protiv Zadra: Pobjeda pečat na vizu za plej-of

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee večeras protiv Zadra polažu 21. regionalni ispit u kojem imaju jasnu ambiciju - da po 11. put sruše Dalmatince u Laktašima.

Ukoliko učenici Dragana Bajića upišu 12. ovosezonsku recku, napraviće još jedan, vjerovatno i presudni korak ka plasmanu u ABA doigravanje. Bio bi to pečat na vizu i nagrada za još jednu odličnu sezonu.

“Igosi” su, istina, i oprezni jer svakoj seriji nekad mora da dođe kraj. Uz to, rival je sve samo ne slab tim, što je potvrdila i posljednja pobjeda nad favorizovanom Budućnosti.

Kapiten Marko Jošilo zato poručuje da niko u ekipi neće potcijeniti goste, kao i da se neće uzdati u podatak da je Igokea deset puta ugostila Zadar i svaki put iz duela izašla kao pobjednik.

- Potcenjivanja neće biti, to je sigurno. Zadar je prethodno odigrao dobru utakmicu protiv Budućnosti. Pokazao je zavidan kvalitet. Mi, s druge strane, imamo određenih kadrovskih problema. Dalibor Ilić će sigurno propustiti i ovaj duel. To je dodatni razlog da ozbiljno shvatimo protivnika i sa velikim respektom uđemo u duel - oprezan je Jošilo.

“Igosi”, pak, mogu da se oslone na dobru formu i podatak da je regionalno doigravanje drugu godinu zaredom nadohvat ruke. Bajićeva četa je na omjeru 11-9 i 12. trijumf uveo bi je u mirnu luku. Jer, nakon Zadra slijede još dva domaća okršaja sa rivalima po mjeri, SC Derbijem i Krkom. Sa te dvije pobjede plej-of bi bio ovjeren, bez obzira na ishode gostovanja kod Crvene zvezde, Partizana i Cibone.

- Da, plej-of je neki naš krajnji cilj. Nemamo taj pritisak da se moramo plasirati među prvih šest, ali svakako želimo da nastavimo sa dobrim igrama. Ambicija je da ponovimo izdanje iz drugog poluvremena utakmice protiv Mege. Ako u tome uspemo, verujem da će to biti dovoljno za pobedu protiv Zadra - dodao je kapiten.

Igokea je na prelazu iz 2021. u 2022. godinu prošla turbulentan period. Skoro cijeli tim je bio inficiran koronom, trener Bajić je bio van stroja zbog hirurške intervencije, a posljedica toga su četiri vezana poraza. Pa ipak, ekipa se brzo “resetovala”. U narednih šest ispita pet puta je slavila, osvojila i Kup BiH i sa optimizmom dočekuje nova iskušenja.

- Došli smo malo sebi posle problema sa “kovidom”. Imali smo priliku da treniramo u kontinuitetu, kvalitetno radimo, svakom pobedom samopouzdanje dodatne raste, oseti se pozitivna energija. Imamo razloga za zadovoljstvo i optimizam pred odlučujući deo sezone - zaključio je Jošilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana