Košarkaši Igokee m:tel nemaju vremena da proslave pobjedu nad FMP-om: “Panteri” u arhivi, “zmajevi” na meti

Dejan Marić
Košarkaši Igokee m:tel nemaju vremena da proslave pobjedu nad FMP-om: “Panteri” u arhivi, “zmajevi” na meti

LAKTAŠI - Košarkaš Igokee m:tel Dalibor Ilić vjeruje da on i saigrači u nedjelju mogu da iznenade favorizovanu Cedevita Olimpiju (19 časova). Uslov za to je da ponove izdanje kao protiv FMP-a, koji su rutinski porazili rezultatom 73:61 u odgođenom meču 15. kola ABA lige.

 

Iza Ilića i društva je turbulentan period kojem je kumovala infekcija virusom korona. Gotova čitava ekipa bila je zaražena i u karantinu. Rad je prekinut na desetak dana i bilo je potrebno određeno vrijeme da se stvari vrate u normalu. Pogotovo ako se zna da je i trener Dragan Bajić bio “van stroja” zbog operacije diskus hernije.

Velika je šteta što je korona pokosila “igose” u delikatnom trenutku, doigravanju za prolaz u top 16 fazu Lige šampiona. Aleksandrovčani su ispali od Ostendea, a na Jadranu su im mjeru uzeli Budućnost i Split što je upalilo alarme.

I onda, baš kad je bilo najpotrebnije, Igokea se izdigla. Protiv “pantera” je odigrala na visokom nivou, kontrolisala stvari na oba kraja terena, u finišu stigla i do “plus 20”, pa je Bajić imao taj luksuz da odmori nosioce igre.

Sve prikazano obradovalo je i Ilića, čovjeka koji je “zaključao” reket, trijumfu dao doprinos sa po osam koševa i skokova, za 15 indeksnih poena.

- Od samog početka smo igrali onako kako smo željeli. Imali smo maksimalan fokus, a sve što smo isplanirali uspjeli smo da prenesemo na teren. Važno je bilo da rivalu ne dozvolimo da nas uvede u svoj ritam. Oba tima su imala dosta kadrovskih problema, očekivao sam težak meč, a na kraju smo odradili prilično dobar posao. Drago mi je da smo nakon vezanih poraza uspjeli da se dignemo i da pred svojim navijačima pružimo dobru partiju - izjavio je Ilić.

Dopadljivo izdanje u okršaju sa “panterima” ohrabruje pred još jedan važan ispit u nedjelju. “Igosi” idu na noge “zmajevima” koji su takođe u trci za plasman u plej-of. Činjenica da su Bajićevi izabranici nakon fuzije Cedevite i Olimpije sa istim rivalom odigrali dva meča u Ljubljani, te jedan dobili, a jedan izgubili, daje im nadu da mogu uzeti mjeru favoritu.

- Imali smo vremena da se donekle odmorimo i pripremimo za bitnu utakmicu. Ako ponovimo isti pristup i koncentraciju kao protiv FMP-a te uvedemo utakmicu i mirniji ritam, imaćemo šansu da budemo konkurentni, a zašto ne, i da pobijedimo Cedevita Olimpiju. Znamo njene mane i vrline. A ako želimo nešto više da napravimo, moraćemo da neutrališemo vanjsku liniju i brzu tranziciju domaćina - zaključio je Ilić.

Bajić: Odbrana ključ

 Kormilar “igosa” Dragan Bajić povratak na klupu, nakon gotovo dvomjesečne pauze prouzrokovane operacijom diskus hernije, krunisao je pobjedom. Nakon devetog jadranskog trijumfa nije skrivao zadovoljstvo.

- Čestitam mojim momcima na jako bitnoj pobjedi za nas. Istakao bih odbrambeni aspekt protiv ekipe koja u prosjeku daje 81 poen. Mi smo goste limitirali na 61. Pred sam meč sam rekao igračima da odbrana dobija ovu utakmicu i evo ispostavilo se da je tako - izjavio je Bajić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana