Košarkaši Crvene zvezde prvi finalisti Kupa Koraća

Tanjug
Foto: KK Zvezda

NIŠ - Košarkaši Crvene zvezde plasirali su u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras u Nišu u prvom polufinalu pobijedili Megu 72:53.

Zvezdu je predvodio Nikola Kalinić sa 15 poena, Nejt Volter je dodao 12, koliko i Nikola Ivanović, a u timu Mege istakao se Karlo Matković sa 15 koševa.

U reprizi prošlogodišnjeg finala, ekipa Vladimira Jovanovića bolje je otvorila meč, povela 6:0, ali su se nakon toga aktuelni osvajači „Žućkove levice“ konsolidovali i brzo došli do izjednačenja.

Do kraja dionice Mega je uspjela da ode i na dvocifrenu prednost (21:11) ali su izabranici Dejana Radonjića smanjili i sa zaostatkom od šest poena ušli u drugih 10 minuta (21:15).

Već na startu Mega je povećala prednost na plus osam, ali je uslijedilo buđenje Zvezde koja je brzo istopila višak rivala, a nakon toga i došla do prednosti koju je uspjela da sačuva i u drugo poluvrijeme je  ušla sa 39:33.

Sve nade izabranika Vladimira Jovanovića ugašene su početkom treće četvrtine, kada je Zvezda napravila seriju i u jednom se trenutku odlijepila na plus 14.

Do kraja meča ta prednost je išla je do najvećih 19 poena prednosti, kojom je i završen meč.

Košarkaši Zvezdr u finalu sutra od 21 čas igraće sa boljim iz duela Partizan-FMP, koji počinje večeras od 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana