Košarkaši Borca prosuli +20 i doživjeli poraz od Sutjeske u posljednjoj sekundi

D.R.
Košarkaši Borca prosuli +20 i doživjeli poraz od Sutjeske u posljednjoj sekundi

ŠIROKI BRIJEG - Košarkaši Borca doživjeli su drugi poraz u ABA 2 ligi, jer su na startu "balona" u Širokom Brijegu morali da čestitaju Sutjesci (74:75), iako su na startu četvrte dionice vodili sa 20 poena razlike.

Ipak, Nikšićani nisu odustali, a Banjalučani su potpuno stali, što je rival iskoristio i poenima Vladimira Tomaševića uz zvuk sirene nanio lideru na tabeli drugi poraz u sezoni. 

Potpuno je nevjerovatan način na koji su "crveno-plavi" izgubili meč koji je praktično od samog starta bio "jednosmjerna ulica". 

Ipak, serijom 17:1 u posljednjoj dionici Nikšićani su stigli na -4, a Borac punih devet minuta i 20 sekundi nije uspio da postigne poene iz igre. 

Imali su izabranici Dragana Nikolića i napad na dvadesetak sekundi do kraja pri rezultatu 74:73, ali je Draško Knežević požurio i dao priliku Sutjesci da slavi, što je Tomašević prihvatio i iskoristio.

Ovaj poraz mogao bi da ostavi posljedice na samopouzdanje Banjalučana koji već prekosutra igraju vjerovatno odlučujuči meč za prvo mjesto pred plej of protiv MZT-a koji ima isti omjer (9-2).

Aljoša Janković postigao je 11 poena, Diante Boldvin i Draško Knežević po 10, dok je osim junaka Sutjeske Tomaševića koji je postigao 17 poena, sjajan bio Radosav Spasojević sa 20.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana