Košarkaši Borca otvaraju završni turnir Druge ABA lige u Skoplju: Gavrić: Zbog povreda nismo favoriti

Milan Zubović
Košarkaši Borca otvaraju završni turnir Druge ABA lige u Skoplju: Gavrić: Zbog povreda nismo favoriti

SKOPLjE - Pred košarkašima Borca je glavni dio sezone u Drugoj ABA ligi i danas od podne igraće četvrtfinalni susret sa završnog turnira protiv zemunske Mladosti.

Sve ono što su Banjalučani uradili do sada moraju ostaviti iza sebe i u potpunosti se fokusirati na predstojeću utakmicu. Ligaški dio takmičenja završili su na trećem mjestu, iako su dugo vremena bili u vođstvu i pritom vezali sedam uvodnih pobjeda. Tri poraza na kraju takmičenja spustila su ih na treće mjesto tabele, koje im je donijelo težeg rivala u borbi za polufinale, dok je ekipa iz Zemuna završila kao šesta. Prošle sezone Borac je stao upravo u ovoj rundi, kada je u dvomeču bolja bila Podgorica. Želja svih u klubu je da naprave korak naprijed.

- Pred nama je najbitnija utakmica sezone i od nje zavisi hoćemo li nastaviti igrati u Skoplju ili ćemo se odmah vratiti kući. Naravno da ne želimo ekspresan povratak kući, pa ćemo dati sve od sebe da izborimo polufinale, iako pojedini igrači vuku neke sitne povrede. Popravnog nema, sve staje u 40 minuta, tako da moramo dati sve od sebe - rekao je član Borca Srđan Gavrić.

Borac je u ovoj sezoni pobijedio Mladost, dok je u prošloj izgubio. Prema riječima beka “crveno-plavih”, čija je uloga u ekipi prvenstveno defanzivna, sada ih čeka nešto sasvim novo.

- Mladost igra agresivnu košarku, sa dosta trčanja i velikom agresivnošću u odbrani, baš kao i mi. Dobili smo ih ove sezone, mada to ništa ne znači jer nas čeka sasvim nova utakmica i novih 40 minuta. U tom meču vodili smo velikom razlikom, a oni zaprijetili u finišu, ali smo uspjeli da iskontrolišemo kraj - dodao je Gavrić.

Ovaj susret mogao bi da bude posljednji na klupi za trenera Dragana Nikolića, koji odlazi poslije završnog turnira u Skoplju, a umjesto njega stiže Zoran Kašćelan.

- Još nemamo osjećaj da trener odlazi i malo je neobično da se to dešava tokom sezone, a pritom ne bilježimo loše rezultate. Dužni smo da damo svoj maksimum i ostvarimo cilj - ostao je malo nedorečen Gavrić, koji nije želio da preuzme ulogu favorita.

- Ne znam da li smijem reći da smo favoriti jer nas muče sitne povrede i nismo u najboljoj situaciji. Cijenim da nema favorita i blagu prednost dajem MZT-u, koji igra na domaćem terenu - istakao je Gavrić.

Raspored

Ukoliko Borac trijumfuje protiv Mladosti, u polufinalu će odmjeriti snage sa boljim iz duela Helios - Zlatibor, koji je na rasporedu danas od 15 časova. Domaćin završnog turnira MZT igraće večeras od 18 sati protiv Sutjeske, dok će od 21 čas na parket dvorane “Jane Sandanski” Široki i Spars. Polufinala su na rasporedu u petak od 18 i 21 čas, a finale u nedjelju od 21 sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana