Košarkaši Borca igraju protiv Vrijednosnica Osijek u sedmom kolu Druge ABA lige: Trijumf donosi perfektan skor

Milan Zubović
Košarkaši Borca igraju protiv Vrijednosnica Osijek u sedmom kolu Druge ABA lige: Trijumf donosi perfektan skor

SARAJEVO - Perfektan niz u Drugoj ABA ligi košarkaši Borca pokušaće da zadrže i poslije sedmog kola u kojem večeras od 21 čas igraju protiv Vrijednosnica Osijek.

Biće to susret lidera i “fenjeraša”, jer hrvatski predstavnik, koji je debitant u takmičenju, ima obrnut skor u odnosu na Banjalučane, odnosno još nema pobjede pored šest poraza. Upravo to ne smije zavarati igrače Borca, na šta ih upozorava Đorđe Pažin.

- Maksimalno motivisani moramo ući u taj meč, kao što je to bio slučaj do sada i nijednog trenutka ne smemo se opustiti. Favoriti jesmo i to moramo dokazati na terenu. Želimo da ovaj balon turnir završimo sa maksimalnim učinkom i turnir u Banjaluci dočekamo u najboljem mogućem raspoloženju - rekao je Pažin.

Do šestog trijumfa u Drugoj ABA ligi i slavlja protiv Pelistera Banjalučani su došli mnogo teže nego što to pokazuje konačan rezultat (101:86). Debitant u drugom razredu jadranskog takmičenja dobro je namučio “crveno-plave”, iako je njihov trener rotirao samo šest od deset igrača, koliko je imao na raspolaganju. Borac je dobro započeo susret i sve do sredine druge četvrtine kontrolisao rezultat da bi tada ekipa iz Sjeverne Makedonije prešla u vođstvo, koje je držala na poluvremenu. Povratak sa velikog odmora donio je prepoznatljivu igru Borca, čiji su košarkaši ponovo preuzeli stvar u svoje ruke, zagospodarili terenom i upisali pobjedu. Treba imati u vidu da trener Dragan Nikolić zbog povreda ponovo nije mogao računati na Aljošu Jankovića i Kostu Kondića, koji su bitni igrači u rotaciji na vanjskim pozicijama.

- U drugoj četvrtini nismo bili na našem nivou, jer se nismo kvalitetno snašli na zonsku odbranu koju je protivnik zaigrao. Pelister je to iskoristio i preokrenuo rezultat da bismo se brzo trgli nakon toga te ponosno uspostavili svoju igru. Preokret smo napravili u trećem periodu koji smo sačuvali do kraja i stigli do šestog trijumfa ove sezone u Drugoj ABA ligi - dodao je Pažin.

Nikolić bjesnio

Temperamentni trener Borca Dragan Nikolić imao je mnogo zamjerki na igru svojih košarkaša koji su u drugoj četvrtini dozvolili Pelisteru da napravi seriju 11-0 i od 25:36, dođe do 37:36. Nikolić je zvao tajm-aut i nije birao riječi za svoje igrače, što su kamere zabilježile.

- Ajde ovako. J..o vam pas mater, prvo vi kažite šta imate, j..o vam pas mater! Ajde vi se sad ispričajte, majmuni, a posle mi ovde da glumimo budale. Ajde još pričajte, Ajde još! Ajde ispričajte se svi, objašnjavajte se sa nama, kreteni! Sve kontra. Posle ćemo u svlačionici da rešimo - galamio je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana