Košarkaši Borca dočekuju Široki pa naredni dan gostuju Igokei: Dva ispita u 24 sata

Milan Zubović
Košarkaši Borca dočekuju Široki pa naredni dan gostuju Igokei: Dva ispita u 24 sata

BANjALUKA - Raspored nije mazio košarkaše Borca koji će za samo 24 časa odigrati dvije utakmice Lige šest BiH.

 

 

Banjalučani će takmičenje u drugom dijelu sezone otvoriti susretom protiv Širokog na svom terenu (subota, 19 časova), potom će u nedjelju u istom terminu gostovati Igokei. Djeluje da teže nije moglo jer je Široki prvi dio sezone završio na prvom mjestu dok je suvišno govoriti o snazi ekipe iz Aleksandrovca. Borac sa Širokobriježanima ima polovičan skor ove sezone. Dobio ih je u Drugoj ABA ligi i Ligi BiH gdje je upisao poraz baš kao i u polufinalu Kupa BiH.

- Nismo birali rivale, moramo se prilagoditi rasporedu i svjesni smo da nas čeka vrlo težak posao u 24 sata. Znamo da će sezona biti teška mada je svima podjednako. Idemo korak po korak i sve misli usmjerene su na utakmicu sa Širokim koja će biti veliki izazov za nas jer je pokazao mnogo kvaliteta ove sezone, kako u Ligi BiH, tako i u Drugoj ABA ligi. Imamo motiv da se revanširamo Širokom i vjerujem da će igrači biti na visini zadatka. O Igokei ne treba trošiti riječi. Samo igranje protiv takvog tima mojim igračima treba da bude čast, ali i dodatni motiv da daju i više od svojih realnih mogućnosti - izjavio je trener Borca Zoran Kašćelan.

Prema postojećim propozicijama, Igokea će iduće sezone igrati ABA ligu, Široki bi kao lider nakon ligaškog dijela trebalo u Drugu ABA ligu uz još dva kluba koja po plasmanu na tabeli Lige šest budu iza pomenuta dva tima. Uprava “crveno-plavih” nije postavila uslove mladom treneru, ali je jasno da se neće zadovoljiti samo pukim nastupom.

- Borac je postavio standarde ispod kojih neće ići nakon sjajnih nastupa u Drugoj ABA ligi. Realna je priča da budemo iza Igokee i Širokog, ali igrače ne želim da motivišem na taj način. Kada igrate utakmice na tri dana mogu se desiti dva poraza, ali isto tako možete da vežete tri pobjede. Fokusirani smo samo na iduću utakmicu i borićemo se da dobijemo svaku jer nema unaprijed dobijenih niti izgubljenih utakmica. Igokea odskače od ostalih pet timova čiji se kvalitet razlikuje u nijansama - istakao je Kašćelan.

Poslije poraza od Širokog na domaćem terenu Leotar će u subotu od 19 sati gostovati Slobodi koja je poražena od Sparsa na startu.

Pomoć za Aleksandra

Utakmica će imati i humanitarni karakter i sav iznos od prodatih ulaznica klub će uplatiti za liječenje Aleksandra Milinkovića koji ima spastičnu kvadriplegiju i visok stepen trajne invalidnosti. Ulaznica košta tri marke.

- Navijači su bili sjajni ove sezone i nadam se još boljem odzivu jer je u pitanju humanitarna akcija - rekao je Kašćelan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana