Košarkaš Borca Srđan Gavrić smiruje euforiju nakon sedme pobjede svog tima u Drugoj ABA ligi: Titula nije prioritet

Milan Zubović
Košarkaš Borca Srđan Gavrić smiruje euforiju nakon sedme pobjede svog tima u Drugoj ABA ligi: Titula nije prioritet

BANjALUKA - Košarkaši Borca ispunili su misiju u Sarajevu na trećem balon turniru Druge ABA lige, gdje su upisali sve tri pobjede.

Nakon sedam kola ostali su jedina neporažena ekipa koja je najavila mnogo više domete u odnosu na prošlu sezonu, kada je stigla do četvrtfinala istog takmičenja. Ujedno, ovo je bila i 14. pobjeda Banjalučana od početka sezone, kojom su ostali jedini tim u Evropi koji ne zna gorčinu poraza, a pritom nastupa u dva takmičenja. Posljednjim pobjedama “crveno-plavi” su osigurali nastup u plej-ofu, gdje će definitivno biti prvi favoriti za osvajanje titule. Borčev specijalista za odbranu Srđan Gavrić ističe da ih do ovako dobrih rezultata vodi činjenica da nemaju nikakav rezultatski imperativ.

- Nikakav pritisak ne osjećamo. Titula nam nije označena kao prioritet već samo da dajemo sve od sebe na svakoj utakmici pa dokle stignemo. Činjenica je da igramo dobro i da nas mnogi vide kao pretendenta na titulu, ali nama ništa nije nametnuto, tako da igramo dosta rasterećeno. Nadam se da ćemo biti na istom ovom nivou i u narednim kolima, odnosno da ćemo iskoristiti šansu ako nam se otvori za što bolji plasman. Osigurali smo nastup u plej-ofu i sada želimo da u njega uđemo sa što bolje pozicije - izjavio je Gavrić.

Posljednja tri trijumfa upisali su protiv Rogaške, Pelistera i Vrijednosnica Osijek.

- Pred polazak u Sarajevo očekivali smo da ćemo ostvariti sve tri pobjede, tako da smo sada presrećni jer smo ispunili cilj. Igrali smo protiv tri ekipe sa začelja tabele, pa je sasvim normalno bilo da se nadamo pozitivnom skoru sa njima. Protiv Rogaške smo imali sreće u završnici, koju smatram da smo zaslužili dobrim radom, dok nas je Pelister dosta namučio i mnogo je bolja ekipa od pozicije koju drži na tabeli. To nas je dosta istrošilo, pa smo protiv Osijeka dali posljednji atom snage da upišemo pobjedu. Dosta je teško igrati tri utakmice u kratkom periodu i dužina naše klupe odigrala je bitnu ulogu - rekao je Gavrić.

Ipak, ta klupa nije bila dugačka kao uvijek, jer Kosta Kondić i Aljoša Janković zbog povreda nisu mogli da pomognu saigračima.

- Mnogo se osjeti nedostatak jednog igrača u rotaciji, a kamoli njih dvojice, pogotovo na bekovskim pozicijama. To je posebno izraženo u našem agresivnom sistemu odbrane, koji forsiramo tokom svih 40 minuta. Srećom, nekako smo uspjeli da nadoknadimo njihove izostanke - kazao je Gavrić.

Naredni balon turnir biće održan u Banjaluci od 17. do 23. januara, gdje će za protivnike imati Helios, Spars i Lovćen.

- Sve ovo što smo uradili odlična je uvertira za naredni balon na našem terenu i tako ćemo tempirati formu. Naša dvorana daje nam dodatnu snagu i, jednostavno, moraćemo da odbranimo domaći parket - istakao je Gavrić.

Susret sa Pelisterom obilježio je tajm-aut na kojem je trener Dragan Nikolić galamio na igrače. Gavrić je naglasio da je Nikolić pogrešno predstavljen u pojedinim medijima nakon što je televizijska kamera snimala spornu situaciju.

- Sa trenerom Nikolićem imamo odličnu saradnju i bila je čista glupost to što se njegov govor sa tajm-auta forsirao po društvenim mrežama. Napadaju ga bez razloga i to oni koji ne znaju koliko dobru atmosferu imamo u timu - rekao je Gavrić.

Knežević: Idemo dalje

Kapiten Borca Draško Knežević statistički je bio najbolji igrač svog tim tokom trećeg balona.

- Sarajevo nam se pokazalo kao srećan grad, jer smo u njemu ponovo ostvarili sve pobjede kao prošle godine. Prezadovoljni smo ostvarenim, ne samo protekle sedmice nego i cijelom sezonom do sada, a kako i ne bismo bili kada smo pobijedili u svim utakmicama. Ne zanosimo se, čvrsto stojimo na zemlji, treniramo za nove izazove i idemo dalje - rekao je Knežević.

Druga ABA liga

1. Borac     7        7        0        622:537      14

2. Mladost 7        5        2        686:648      12

3. Široki 7        5        2        631:603      12

4. MZT       6        5        1        505:472      11

5. Spars     7        4        3        557:534      11

6. Helios   7        4        3        588:573      11

7. Zlatibor         7        4        3        552:575      11

8. Vojvodina        7        3        4        556:520      10

9. Lovćen   6        3        3        496:504      9

10. Sutjeska         6        3        3        455:464      9

11. Rogaška         7        1        6        548:574      8

12. Podgorica    6        2        4        444:479      8

13. Pelister       7        1        6        559:605      8

14. V. Osijek       7        0        7        508:619      7

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana