Kompanija Mozzart kontinuirano uz karatiste Kastela

Mozzart
Kompanija Mozzart kontinuirano uz karatiste Kastela

Kada su, prije četiri godine, počeli sa radom, Karate klubu Kastel kompanija Mozzart uručila je donaciju sportske opreme na samom sportskom startu. U međuvremenu, ova banjalučka ekipa nastavila je da raste i razvija se, a njihovi članovi donijeli su brojne medalje u Banju Luku. Kako bi nastavili putem uspjeha, Mozzart im je ponovo pružio podršku.

Nažalost, u današnje vrijeme roditelji sve finansiraju, takav je sistem i način funkcionisanja u svim sportskim granama, pa nam je svaki vid finansijske pomoći dobro došao kako bismo olakšali teret roditeljima članova. Veliko hvala kompaniji Mozzart koja je podržala našu akciju nabavke novih sportskih trenerki i majica za svako dijete, a posebno im hvala na podršci u kontinuitetu- poručuje Milan Trkulja, predsjednik i trener Karate kluba Kastel, Banja Luka.

Prije četiri godine, na adresu ovog kluba iz kompanije Mozzart stigla su kimona, rukavice, pojasevi i zaštitni prsluci. Članovi su ovu opremu koristili tokom treninga i takmičenja, a uloženi trud višestruko im se isplatilo jer su u Banju Luku donijeli brojne medalje.

Trenutno imaju oko 120 aktivnih članova, rekreativaca i takmičara, koji se najviše takmiče u mlađim uzrasnim kategorijama, kao i kadetsku ekipu i nekoliko juniora. Nastupaju na zvaničnim prvenstvima Republike Srpske i BiH, kao i na međunarodnim turnirima.

Sa njima rade treneri Milan Trkulja i Boško Latinović, proslavljeni karate reprezentativci, osvajači svjetskih i evropskih medalja, a trener Dalibor Blagojević je proglašen za najboljeg sportistu Republike Srpske 2000. godine.

U narednom periodu žele da nastave da promovišu karate sport, upisuju nove članove svih uzrasnih kategorija, stvaraju bolje uslove za trenažni proces, animiraju djecu da se što duže zadrže u ovom sportu i organizuju ljetnje i zimske karate kampove.

Sve to, kažu, ne bi bilo moguće bez podrške roditelja djece koja su njihovi članovi, kao i prijatelja kluba među kojima je godinama i kompanija Mozzart. Uz takav vjetar u leđa, očekuju nastupe svojih takmičara na većim međunarodnim takmičenjima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana