Komemoracija povodom smrti Nenada Gavrilovića: Nikada nećeš biti zaboravljen

Darko Pašagić
Foto: GS

BANjALUKA - Fudbalski klub Borac na dostojanstven način oprostio se od svog legenedarnog fudbalera Nenada Gavrilovića, koji je preminuo u subotu u 75. godini.

Na komemoraciji održanoj u Koncertnoj dvorani Kultrunog centra Banski dvor okupila se kompletna ekipa Borca na čelu sa trenerom Tomislavom Ivkovićem i stručnim štabom, kao i uprava kluba koju je predvodio predsjednik Stojan Malbašić

- Dragi moj Neno, bio si nam saborac, učitelj, legenda, a Gradski stadion bio je tvoja druga kuća. Generacija su prolazile s ti si uvijek bio tu. Od tebe sam naučio šta Borac znači za naš grad. Učio si nas da budemo ljudi, a vremenom smo postali prijatelji. Sjećam se koliko si volio Borac. Na žalost, našao si se u grupi radnika koji su dobili otkaz, načinjena ti je nepravda, ali si jedini došao u klub da se dogovorimo. Dragi Neno, nikada te nećemo zaboraviti 'sve dok Vrbas Banjalukom teče'. Hvala ti za sve - rekao je vidno utučeni Malbašić.

Od Gavrilovića se u ime Fudbalskog saveza Republike Srpske oprostio nekadašnji prvotimac, kapiten i sportski direktor banjalučkog kluba. Goran Đukić, a novinar i publicista Tomo Marić ga je okarakterisao kao fudbalsku i ljudsku "gromadu".

Sahrana Nenada Gavrilovića obaviće se danas u 13 časova na Gradskom groblju Pobrđe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana