Kolašinac na 11. mjestu u bacanju kugle na SP, zlato Romaniju

Tanjug
Kolašinac na 11. mjestu u bacanju kugle na SP, zlato Romaniju

BEOGRAD- Srpski atletičar Asmir Kolašinac na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu završio je na 11. mjestu u finalu bacanja kugle.

Kolašinac je ispravan hitac imao u prvoj seriji, kada je kuglu bacio 20.64 metara, a nakon toga dva prestupio i nije se kvalifikovao među osam najboljih.

-Hvala na podršci. Čestitam momcima koji su prošli dalje. Čestitam na sjajnoj ogranizaciji. Viđaćemo se još, ako Bog da. Nekom drugom prilikom -, rekao je Kolašinac poslije nastupa u Štark areni.

Priznao je da nije zadovoljan i da je pomalo  razočaran.

-Osećao sam se stvarno super. Zaista sam bio spreman. Lagano sam išao u prvoj seriji... Međutim, takmičenje traje veoma dugo. To je nešto na šta ja nisam navikao. Čekao sam 30 minuta drugu seriju, adrenalin je pao. Već u naredne dve sam grešio... Nisam uspeo da realizujem šanse. Najviše mi je žao zbog publike, koja je bila sjajna. Nije bilo za medalju, vidite da su momci spremni, ali trebalo je makar da uđem medu osam... Makar da je išlo preko 21 metar. Šta je tu je - rekao je Kolašinac.

Neočekivano, zlatnu medalju osvojio je Brazilac Darlan Romani sa hicem 22.53 metara, ostavivši iza sebe olimpijskog šampiona Rajana Krauzera (22.44), dok je Tomas Volš uzeoa bronzu sa 22,31.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana