KKI Vrbas u Muzeju sporta: Od trnja do zvijezda

G. S.
KKI Vrbas u Muzeju sporta: Od trnja do zvijezda

BANjALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je izložbu "Preko trnja do zvijezda" u Muzeju sporta koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja.

- Zadovoljstvo mi je što sam sa vama i znamo da institucije treba da stoje na  rapsolaganju sportskim radnicima posebno onima koji su imali više poteškoća. Ta pomoć nikad nije onolika koliku bismo željeli da damo i kolika je potrebna, ali je bitno da smo izgradili odnos i da se razumijemo. Zahvalna sam što pronosite slavu Republike Srpske gdje god da odete. Zahvalna sam što se posvetili nečemu što je društveno korisno, što radite na reahabilitaciji i na kraju što igrate za Republiku Srpsku. Moje pokroviteljstvo u vezi sa vašim događajima je kap u moru, ali ono što mogu istaći je da možete računati na to i da želimo i da povećamo pomoć - istakla je Željka Cvijanovićeva.

Predsjednik KKI Vrbas Marinko Umičević je naglasio kako je ponosan na sve šte je urađeno za minule dvije decenije.

- Prije svega želim da se zahvalim predsjednici kao i mojim igračima što me trpe svih ovih 20 godina. Hvala i direktoru SC "Borik" Nenadu Taliću, Brankici Bavrlić, te Bojanu Gariću i drugima koji su učestvovali u pripremi ove izložbe. Sjećam se prve utakmice koju smo izgubili 6:4 od Maribora. Mi sada ne možemo da završimo utakmicu bez 70 poena. Danas smo neprikosnoveni u BiH, a na pragu smo i titule u Bauerfeind ligi. Nije lako biti šampion u BiH u bilo kojem sportu posebno invalidnom. Mi smo multinacionalna ekipa, za nas od prvog dana igraju i Hrvati i Bošnjaci, mi smo Jugoslavija u malom - rekao je Umičević.

Direktor SC "Borik" Nenad Talić je naglasio da je urađena velika stvar po pitanju postavke posvećene KKI Vrbas.

- Zadovoljan sam što smo otvorili još jednu izložbu sporta. Čestitam Marinku Umičeviću koji je imao viziju sa svojim ljudima na svemu što je učinio za sport, za dobro koje je učinio u svim aspektima. Hvala i predsjednici Republike Srpske na pomoći koju pruža svim klubovima i naravno Sportskom centru "Borik" - izjavio je Talić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana