KKI „Vrbas“ proslavlja 21. rođendan: Godine obilježene trofejima

G.S.
KKI „Vrbas“ proslavlja 21. rođendan: Godine obilježene trofejima

BANjALUKA - Košarkaški   klub   invalida   „Vrbas“   obilježava   vrijedan   jubilej   –   21.   godinu postojanja i uspješnog djelovanja. Ova lijepa priča o banjalučkom trofejnom klubu počela je da se ispisuje na Petrovdan, sad već pomalo davnog 12. jula 2002.godine.

Dogovor o formiranju kluba pao je u čuvenom etno bifeu „Medo“. Glavni inicijator   bio   je   Marinko   Umičević   koji   od   prvog   dana   obavlja   funkciju predsjednika kluba kojeg je osnovao zajedno sa Slavkom Šimićem i dvojicom ljudi kojih   nažalost   više   nema   među   živima:   Goranom   Krsmanovićem   i   Lukom Jeličićem.

- Uvijek se rado sjećam našeg početka koji je bio izuzetno težak. Košarka u kolicima je naporan i zahtijevan i poprilično skup sport. Ništa nije bilo lako, ali išli smo polako i sigurno i rezultat svega toga su brojni trofeji koje je ekipa ostvarila u Republici Srpskoj, BiH, regionu i širom Evrope na čemu samitekako ponosan. Ovom prilikom želim da svim našim igračima, stručnom štabu i brojnim prijateljima čestitam jubilej – istakao je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.

Preko trnja do zvijezda, kako je naslov knjige o razvoju  kluba i koji je imao dopunjeno izdanje, a baš takav je bio put KKI „Vrbas“.

– Krenuli smo iz ničega, a danas samo u sportskoj opremi imamo vrijednost od 300.000   maraka.   Kada   su   rezultati   u   pitanju   treba   istaći   da   smo   devet   puta uzastopno šampioni BiH gdje smo pet puta slavili u kup takmičenju, imamo sedam trofeja  u  NLB   ligi   i jedan   u   Bauerfajnd  regionalnoj  ligi,  uz   sve to višestruki  smo  prvaci  i  osvajači  Kupa  Republike  Srpske.  Imali  smo  zapažene nastupe i na međunarodnoj sceni na kojoj smo, između ostalog, bili pobjednici kvalifikacionog turnira Evrolige 2 i Evrolige 3 i veliki broj trijumfa na raznimjakim  međunarodnim turnirima. Na svim pomenutim takmičenja na dostojanstven način   reprezentovali smo  klub,  Banjaluku  i   Republiku Srpsku  -  dodao  je Marinko Umičević.

KKI Vrbas je u dosadašnjem radu imao podršku od nekoliko sponzora, a posebno se izdvaja Tvornice obuće „Bema“, dok je najviše sredstava iz sopstvenog džepa izdvojio Marinko Umičević. Nije izostala podrška ni opd gradskih i republičkih vlasti prije svih od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kao i Željke Cvijanović, srpskog člana i predsjedavajućeg  Predsjedništva  BiH,  te  od Vlade Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana