KKI Vrbas osvojio drugo mjesto u Kazanju

Darko Dragičević
KKI Vrbas osvojio drugo mjesto u Kazanju

Košarkaški klub invalida Vrbas nije uspio da dođe do trofeja na jakom turniru u Kazanju. U meču odluke izgubili su od Krila Barse 72:70.

Domaći su poslije prvih pet minuta vodili 8:4 i tajm-autom reagovao je trener Matić. To je dalo rezultat jer je minut kasnije bilo 8:8.

Potom je uslijedio preokret zahvaljujući Demiroviću koji je jedini pogađao u prvom periodu i na semaforu je stajalo 16:13.

Rusi su trojkom Kočekova uspjeli da poravnaju na 16:16 što je bio rezultat prve četvrtine. Dugo je u drugom periodu bilo neizvjesnosti, da bi domaći u finišu stekli prednost od devet razlike, 41:32.

Iako su domaći na početku trećeg perioda vodili 43:32 to nije demoralisalo Banjalučane koji su počeli da igraju bolje.

Tako su 33.minuti poveli 61:59 i do samog kraja vodila se velika borba. Poslije istinske drame, gdje su malo i sudije donijeli neke čudne odluke, Krila Barse je pobijedila 72:70.

Vladimir Kučev ubacio je 19 poena, dok je kod Vrbasa sjajan bio Ademir Demirović koji je dao 41 poen. U idealnu petorku ušli su Vlado Švraka i Ademir Demirović, dok je MVP Vasilij Kočekov. Na ceremoniji Marinko Umičević zahvalio se domaćinu i uručio im poklone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana