KKI „Vrbas“ na iskušenju u Podgorici

Darko Dragičević
KKI „Vrbas“ na iskušenju u Podgorici

BANjALUKA - Poslije dvomjesečne pauze igrači Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ nastavljaju takmičenje u okviru regionalne NLB Wheel lige.

Već u subotu, 10. februara nastupiće u Podgorici gdje će odigrati dva izuzetna teška meča i to protiv OSI Paramonta koji je silno pojačan kao i KKI Zagreb.

-Ekipa je dobro radila u mini-pauzi, bilo je malo više pauze zbog prazničnih dana u januaru. I pored toga vjerujem da će spremno ući u naredna dva okršaja. Evidentno je da naš tim čeka veliko iskušenje, jer neće biti nimalo lako kako protiv Podgoričana isto tako i kada se radi o duelu sa starim rivalom iz Zagreba. Ono što se svi nadamo, a to je, da možemo ostvariti obje pobjede u ovim susretima - optimista je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.

Malo je nedostajalo da ekipa odustane od puta u Crnu Goru, razlog je teška finansijska situacija.

Klub nije dobio novčanu podršku od Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Samo je za dva noćenja sa ishranom bilo potrebno izdvojiti pet i po hiljada maraka, a onda je ponovo iz sopstvenog džepa stvar riješio Marinko Umičević.

- Mislim da to više nema smisla, jer igrači koje na terenu predvodi kapiten Biljana Nedić zaslužuju pažnju od resornog Ministarstva Vlade Republike Srpske koja je prošle godine izostala. Do sada su naši košarkaši bezbroj puta na najbolji način reprezentovali grad Banjaluku i Republiku Srpsku. Osvojili su pregršt medalja i trofeja, i zbog svega toga treba da imaju veliku podršku. Nisam mogao dozvoliti bruku i obezbijedio sam potreban novac za odlazak u Podgoricu - zaključio je Marinko Umičević.

Sve utakmice narednog 3. kola NLB Wheel lige igraju se u subotu, 10. februara u dvorani Verde u Podgorici u kojima se sastaju: KKI „Vrbas“ – KK OSI Paramont (11.30), KKI Zagreb – KIK „Zmaj“ (13.15), KK OSI Paramont – KIK „Zmaj“ (15), KKI „Vrbas“ – KKI Zagreb (16.45).

KKI „Vrbas“ je u prvom kolu bio slobodan, dok je u drugoj rundi pobijedio prošlosezonskog šampiona KIK „Zmaj“ 70:55, u utakmici koja je odigrana u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana