Kik-bokseri Aresa blistali na prvenstvu BiH: Jovičić najbolji senior

D. P.
Kik-bokseri Aresa blistali na prvenstvu BiH: Jovičić najbolji senior

BANjALUKA - Takmičari Kik-boks kluba Ares zablistali su punim sjajem na prvenstvu BiH u disciplinama ful kontakt i kik-lajt, koje je održano u Laktašima osvojivši osam medalja (pet zlatnih, dvije srebrne i jednu bronzanu).

Zlatnim odličjem u ful kontaktu okitili su se seniori David Jovičić (do 67 kilograma, A klasa) i Veljko Tepić (do 86 kg), juniori Kristijan Bogojević (do 63,5 kg) i Milan Savić (do 75 kg), te senior Bane Vujmilović (do 94 kg) u disciplini kik-lajt. Srebra u ful kontaktu pripala su senioru Veljku Šelveru (do 86 kg) i junioru Stefanu Dobrijeviću (do 75 kg), a bronzana medalja senioru Ivanu Anušiću (do 81 kg).

- Očekivao sam da ćemo osvojiti dosta medalja, ali ovako dobre rezultate ipak nisam. Ovo je potvrda kvalitetnog rada, ali i putokaz da smo na pravom putu. Naš uspjeh je još veći kada se zna da je Ares proglašen za najbolji klub u disciplini ful kontakt, a Jovičić za najboljeg seniora u A klasi - naglasio je proslavljeni kik-bokser i trener KBK Ares Denis Marjanović.

Očekuje da u nastavku sezone članovi njegovog kluba budu još uspješniji.

- U septembru ćemo biti tehnički organizator prvenstva Republike Srpske i biće to prava prilika da se pred domaćom publikom, koja se sigurno uželjela kik-boksa, predstavimo u pravom svjetlu - nastavio je Marjanović.

Ove godine biće održana i evropska prvenstva, juniorsko u Turskoj i seniorsko u Portugaliji.

- Iako među takmičarima Aresa ima dosta kandidata za odlazak na ove smotre, njihov nastup je neizvjestan zbog velikih troškova. Vidjećemo šta će donijeti naredni mjeseci po tom pitanju, ali bilo bi sjajno da neko od ovih takmičara bude učesnik ili u Turskoj ili u Portugaliji, gdje bi imao priliku da se okiti i medaljom sa evropskog prvenstva - dodao je Marjanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana