Kik-bokser Nikola Drobnjak: Neću omirisati rukavice mjesec dana

Dušan Repija
Kik-bokser Nikola Drobnjak: Neću omirisati rukavice mjesec dana

ZVORNIK - Kik-bokser Nikola Drobnjak polako sabira utiske nakon što je na fantastičan način stigao do titule profesionalnog prvaka Evrope u WAKO pro federaciji, a poslije odmora i skupljanja energije spreman je da napadne i svjetski tron.

Vladar kategorije do 81,4 kilograma ne krije da je presrećan zbog činjenice da je u svom gradu osvojio pojas, priznajući da je osjećao veliki pritisak nekoliko dana pred meč sa Dimitrom Gjorgijevim.

- Iako sam mislio da neću podlegao sam pritisku četiri-pet dana pred borbu. Tijelo nije izdržalo, dobio sam temperaturu, bio na antibioticima, ali je na sam dan meča sve prošlo kao rukom odneseno. Znao sam koliki je ulog i nisam dozvolio da mi bilo šta skrene fokus sa meča. Posebno sam srećan što smo u Zvorniku napravili spektakl, podigli smo organizaciju ne na jedan nivo, nego na tri iznad svega što je viđeno na našim prostorima do sada. Čak i oni skeptični bili su srećni kako je sve proteklo, a najveće zasluge za to idu prvom čovjeku organizacije Ognjenu Pavloviću - rekao je Drobnjak za “Glas Srpske”.

Rival iz Sjeverne Makedonije nije imao nikakve šanse. Bio je to njihov treći okršaj i druga pobjeda Drobnjaka koji se na najbolji način revanširao Gjorgijevu za poraz u finalu amaterskog Svjetskog prvenstva.

- Bilo je jako teško jer je Gjorgijev vrlo “namazan” borac koji nikada nije dobio neke velike batine. Ipak, nije imao gdje da mrdne. Atmosfera me nije ponijela, bio sam vrlo skoncentrisan na ono što me čeka. Najteže se boriti u svom gradu, ali sam iskoristio energiju sa tribina i držao sve u svojim rukama. Protivnik mi je sportski čestitao, veliki je sportista i jedan od rijetkih koji ima tu vrstu inteligencije i van ringa. Tražili su revanš u Skoplju, rekao sam im da nema problema, ali da bar mjesec dana neću omirisati rukavice. Zaista sam dao sve od sebe u posljednjih pet mjeseci, ali se sve isplatilo - istakao je Drobnjak.

Litre znoja i odricanja nikada se neće isplatiti u finansijskom smislu pošto i najbolji borci svijeta u ovom sportu teško mogu da žive samo od premija za mečeve. Ambicija i zadovoljstvo ono su što pokreće Drobnjaka, inače diplomiranog defektologa koji je zaposlen u Centru za socijalni rad.

- Sada se otvara mogućnost da napadnem i svjetski tron što bi značilo i nešto više novca, ali je to opet vrlo malo s obzirom na ono koliko dajemo sebe - naglasio je Drobnjak.

Titulu šampiona Evrope, ali i svijeta u lou kiku sa ovih prostora prvi je osvojio Draženko Ninić.

- Draža je legenda, prema mom mišljenju najveći sportista Republike Srpske ikada. Tačno je da imamo slavnije koji nastupaju za našu zemlju Srbiju. Biti uz rame s njim velika je stvar, a ja se nadam da ću osvojiti i svjetsku krunu kao što je i on to uradio. Ono što je on napravio je istorija, niko ne moće da mu oduzme titule, baš kao ni meni. Imao je sigurno veću podršku na svom putu, grad i republiku iza sebe, ja imam dosta manju, ali imam grupu sjajnih momaka oko mene - naglasio je Drobnjak.

Napad na svjetsku krunu idući je cilj, a šampion Evrope ima samo jednu želju.

- Ukoliko dođe do tog meča želim da ga radim u Zvorniku. Zašto bih to uradio bilo gdje drugo. Pokazali smo da možemo iznijeti organizaciju velikog događaja. Goste smo smjestili u lijepim hotelima, dvorana je ovako bila puna samo kada se održava neki politički miting... Ponekad ne treba ni biti skroman, 2.000 ljudi došlo je zbog mene, vratio sam im na najbolji način, a nadam se da ćemo zajedno slaviti i svjetski tron - zaključio je Drobnjak.

Kasno za Igre

Kik-boks WAKO pro federacija od prošle godine je uvrštena u porodicu olimpijskih sportova i velika je vjerovatnoća da će ovaj sport biti u programu igara.

- Mislim da je kasno za to. Imam 35 godina, a minimalne, gotovo nikakve šanse su da kik-boks bude uvršten za igre u Parizu 2024. Malo me je ponijelo prošle godine kada sam osvojio vicešampionsku titulu prvaka svijeta, rekao sam da ću dati sve od sebe da odem na igre, ali su iz ove perspektive šanse minimalne - svjestan je Drobnjak.

Rakočević

Veliki prijatelj i podrška Drobnjaku na njegovom putu je legendarni košarkaš Igor Rakočević.

- To je čovjek kome sam se divio, moj omiljeni sportista. Tri puta se vraćao u Zvezdu, tri puta bio najbolji strijelac Evrolige. Sjećam se da sam kupio njegov dres umjesto odijela za maturu. Upoznali smo se prije nekih pet-šest godina i od tada smo nerazdvojni. Pomaže mi šta god treba, imam ključeve njegovog stana u Beogradu, uvijek mi je pri ruci. Veliki šampion i veliki čovjek - naglasio je Drobnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana