Kik-bokser Nikola Drobnjak: Boriću se da pobjednički pojas ostane u Zvorniku

Srna
Kik-bokser Nikola Drobnjak: Boriću se da pobjednički pojas ostane u Zvorniku

ZVORNIK- Kik-bokser iz Zvornika Nikola Drobnjak izrazio je večeras nadu da će pobijediti svog protivnika Dimitra Georgijeva iz Sjeverne Makedonije za titulu šampiona Evrope u ovom sportu.

-Ko pobijedi biće veliki pobjednik, ali ću se potruditi da to budem ja - rekao je novinarima Drobnjak u Zvorniku uoči sutrašnjeg meča.

Ističući da je protivnik u meču oličenje sportskog čovjeka koji ima uspješnu karijeru, Drobnjak je rekao da će u sutrašnjem finalnom meču dati sve od sebe da pobijedi i da pobjednički pojas ostane ovdje u Zvorniku.

-Pripreme sam uspješno priveo kraju, posebno one koje sam obavio sa trenerom Zoranom Barčulovom u Veterniku, kod Novg Sada i Akademiji borilačkih vještina u Zvorniku - rekao je Drobnjak.

On je naglasio da ima apsolutno samopouzdanje i da kod njega postoji neka pozitivna trema, koja se u sportu ne smije izgubiti.

Drobnjak kaže da se događaji ovog nivoa uglavnom organizuju u Beogradu, Novom Sadu ili Banjaluci, ali da mu je drago što se bori baš u Zvorniku - svom gradu i pred svojom publikom.

Georgijev je rekao da je redovno trenirao i da očekuje da pobijedi Drobnjaka, dugogodišenjeg kolegu i iskusnog borca.

-Mislim da će to biti odlična borba i za publiku, što je jako bitno - kaže Georgijev i naglašava da će to biti kvalitetan meč.

Govoreći o dosadašnjim susretima sa Drobnjakom, Georgijev je naveo da su do sada imali dva meča, od kojih je prvi pripao Drobnjaku, a drugi njemu u finalnoj borbi u Italiji na Evropskom prvenstvu u kik-boksu.

-Ovo mi je prva šansa za profesionalnu titulu i nadam se uspjehu - ističe Georgijev.

U zvorničkom Rekeativno sportskom centru sutra će biti održan meč za titulu profesionalnog prvaka Evrope u kik-boksu na kome će nastupiti vicešampion i šampion Evrope u ovom sportu Nikola Drobnjak i Dimitar Georgijev.

Prije finalne borbe između Drobnjaka i Georgijeva, koja počinje u 20.00 časova, biće održano sedam mečeva, na kojima će, između ostalih, nastupiti u ženskom meču reprezentativke BiH i Crne Gore, dok će u ostalim borbama nastupiti muškarci.

Drobnjak je ranije rekao da je ova sportska disciplina ušla u Međunarodni olimpijski komitet, tako da se radi o najozbiljnijoj Kik-boks organizaciji u svijetu.

Pokrovitelji ove manifestacije su Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i grad Zvornik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana