Kik – bokser Milan Babić među osam najboljih u Evropi

Miloš Vasiljević
Kik – bokser Milan Babić među osam najboljih u Evropi

ANTALIJA – Kik - bokser Milan Babić član KBK "Tigar" iz Gacka plasirao se jutros među osam najboljih boraca Evrope u turskoj Antaliji pod zastavom Srbije u kategoriji 75 kg disciplina lou kik.

On je na početku šampionata Starog kontinenta bio bolji od Bugarina Hristoa Hristova, a u borbi za polufinale u ringu će rukavice ukrstiti sa predstavnikom Izraela Sakasom Loaijem.

Trener KBK "Tigar" Veselin Đuričić rekao je za " Glas Srpske" da je ovo veliki uspjeh ako znamo kakva je konkurencija na evropskoj smotri u Turskoj.

On naglašava da Babić nastupa za reprezentaciju Srbije budući da  kik -boks savez Srpske i kik - boks savez Srbije imaju potpisan protokol o saradnji da naši takmičari mogu nastupati pod zastavom Srbije.

- Babić radi u kategoriji do 75kg disciplina lou kik. Svaka pobjeda je ogromna na skupu najboljih evropskih kik - boksera, a odlično je krenuo. Medalja bilo koga sjaja bila bi  zlatna. S obzirom na to da Babić ima veoma teške uslove u kojima radi sam odlazak na Evropsko prvenstvo za nas je uspjeh - dodao je Đuričić.

Podsjećamo, Babić je aktuelni prvak Balkana a zlatnom medaljom okitio se ovog ljeta u Kraljevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana