Kik-bokser Hektora Čedo Pantić slavio još jednu pobjedu: Krčim put ka tituli šampiona svijeta

Darko Pašagić
Kik-bokser Hektora Čedo Pantić slavio još jednu pobjedu: Krčim put ka tituli šampiona svijeta

LAKTAŠI - Poslije druge pobjede u samo šest dana najbolji kik-bokser Balkana u svojoj kategoriji, član Hektora, Čedo TDI Pantić bio je prezadovoljan i rekao je da je ovo samo početak puta ka svjetskim uspjesima.

On je u predivnom ambijentu svečanog salona “Felikitas” u Romanovcima kod Laktaša u glavnoj borbi večeri jednoglasnom odlukom sudija savladao Rumuna Eugena Jorguleskua.

- Imao sam mnogo problema poslije korone. Oslabilo mi je srce, danas ne bih smio biti u ringu, tako su mi rekli ljekari, ne bih smio ni trenirati. Pravi šampioni se pokazuju kad je najteže. Mislim da imam sve karakteristike da budem najbolji. Zapamtite, za tri godine postaću svjetski šampion u Glori organizaciji. Sada imam 25, moje vrijeme dolazi. Poziv u Glori sam dobio, ali želim tamo da idem kada budem potpuno spreman. Vidjeli ste ovaj naš događaj, ne bi ga se niko postidio. Sve je bilo na svjetskom nivou, od boraca do organizacije. Srećan sam što se ponovo borim, želim novi meč - rekao je Pantić.

Član banjalučkog Ares Džima Danilo Tošić poražen je od odličnog Junuta Busuika. Mladi Rumun se predstavio u vrhunskom izdanju i slavio je prekidom u trećoj rundi. Atmosferu su do usijanja doveli teškaši Srbin Strahinja Mitrić i Hrvat Mladen Kujundžić. Ovaj meč najavljen je kao ljepotica večeri i borci su opravdali očekivanja. U devet minuta pravog “rata” u ringu slavio je Mitrić.

- Kujundžić je uz Tomaša Hrona najbolji borac protiv kojeg sam se borio i čestitam mu što je izvukao najbolje iz mene. Ovo je jedna od dvije najbolje pobjede u mojoj karijeri. Njega sam gledao kao stanicu na putu ka vrhu. Neću se zaustaviti sve dok ne postanem najbolji na svijetu. A ako želiš da budeš najbolji, onda moraš da se tučeš sa takvima - rekao je Mitrić.

I drugi borac iz KBS Hektor Damjan Savanović odnio je junačku pobjedu. Na bodove je slavio protiv Jovice Krdžića iz Srbije. Crnogorac Miroslav Vujović upisao je pobjedu protiv Viktora Vasića iz Bijeljine. Poražen je i drugi Bijeljinac Jasmin Ramić, koga je nokautirao Dušan Radović iz Srbije. Marko Germek (Srbija) je odlukom sudija pobijedio Rasima Alunovića (BiH). U uvodnom meču večeri vidjeli smo budućnost kik-boksa Republike Srpske. Član Ares Džima David Jovičić trijumfalno je završio meč protiv Rade Starčevića iz modričke Gvardije.

Pohvale sa svih strana

Veliku zasluge za besprekornu organizaciju revije “Hektor fajt najt dva” pripadaju osnivaču i glavnom treneru Kluba borilačkih sportova Hektor Predragu Stankoviću.

- Za organizaciju su mogle da su čuju samo pohvale. Borci su o ovom događaju govorili u superlativu i to je ono na šta smo svi u Hektoru ponosni. Najbolji kad je najteže, to je naš slogan i mislim da smo pokazali da u ovako teškim trenucima može da bude organizovan događaj na svjetskom nivou - rekao je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana