Katalonci za revanš, čast i nadu

Priredio: Dejan Kondić
Katalonci za revanš, čast i nadu

BARSELONA - Nada je tanka, ali umire posljednja. Barselona u derbiju petog kola Lige šampiona dočekuje Bajern, vjeruje u pobjedu i pomoć prijatelja - u ovom slučaju Viktorije Plzenj.

Iako su i Katalonci svjesni da im se smiješi selidba u Ligu Evrope, lijepo bi bilo spustiti se rang niže sa stilom. Uostalom, “blaugrana” je posljednji put Bavarce pobijedila prije više od sedam godina i to upravo na “Nou kampu”. Prvi susret ovih ekipa u Minhenu domaći su rutinski riješili u svoju korist rezultatom 2:0. U drugom susretu C grupe Inter bi pobjedom na svom stadionu nad Viktorijom iz Plzenja riješio sve dileme u vezi sa plasmanom u narednu rundu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja i samim tim ugasio sve nade Katalonaca.

Sve je otvoreno u grupi D, svi se nadaju, a peto kolo donosi rasplet situacije. Totenhem je u najpovoljnijoj poziciji. Pobjedom nad Sportingom završava posao kada je u pitanju plasman dalje, uz činjenicu da će se Portugalcima revanširati za poraz u Lisabonu. U drugom susretu ove grupe Ajntraht će u Frankfurtu ugostiti Olimpik iz Marselja. Pobjedom Nijemci ozbiljno konkurišu da prođu dalje i bježe sa posljednje pozicije.

Za razliku od D grupe, u A grupi je sve manje-više jasno. Napoli je prošao dalje, na korak od istog je i Liverpul, Rendžers je praktično otpisan, a Dušanu Tadiću i ostatku amsterdamskog društva ostaje da se spreme za Ligu Evrope. Napoli je veliki favorit na stadionu “Dijego Maradona” protiv Škota, dok Ajaks protiv Liverpula juri potvrdu treće pozicije i eventualno da zaprijeti Klopovom timu na poziciji broj dva.

Zanimljiva je situacija u grupi B. Najprijatnije iznenađenje ovosezonske Lige šampiona Briž bez primljenog gola je u konkurenciji nezgodnih timova obezbijedio plasman u narednu fazu, pa opušteno dočekuje Porto, koji ima dva boda više od Altetiko Madrida, odnosno tri u odnosu na Bajer Leverkuzen. U drugom meču grupe “jorgandžije” dočekuju “aspirindžije” kao favoriti.

Osim mečeva u Brižu i Milanu, koji startuju u 18.45 časova, svi ostali susreti počinju u 21 čas.

“Barsin” Setijen preuzima Viljareal

Navijači Barselone ne pamte po dobrom Kikea Setijena pošto mu je posljednja utakmica na klupi velikana sa “Nou kampa” bila ona čuvena blamaža protiv Bajerna u Ligi šampiona - 2:8. Tri dana kasnije dobio je otkaz. To mu je posljednja utakmica koju je vodio. On se načelno dogovorio sa upravom Viljareala da preuzme “žutu podmornicu” nakon odlaska Unaija Emerija u Aston Vilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana