Kašćelan: Želimo da sjajne rezultate krunišemo trofejom

D. D.
Kašćelan: Želimo da sjajne rezultate krunišemo trofejom

BANjALUKA - Košarkaši Borca žele da odbrane trofej u Kupu Republike Srpske i tako krunišu dosadašnji uspješni dio sezone. Njihov rival u finalu je Budućnost koju su savladali u dramatičnom meču u prvenstvu 99:94.

Trener Zoran Kašćelan ističe da njegova ekipa ima veliki motiv da osvoji trofej.

-Ova utakmica treba za nas da bude kruna dosadašnjeg dijela sezone. Igramo za trofej pred našim navijačima i možemo da osvajanjem Kupa krunišemo sve dobre rezultate i rad u proteklom periodu, te izborimo plasman na finalni turnir Kupa BiH. Sigurno da bi nam to donijelo dodatno samopouzdanje pred finiš sezone u prvenstvu BiH kao i ABA 2 ligi. Budućnost je odličan , kvalitetan tim koji će biti veliki rival. Tajni između nas nema, odlično se poznajemo - istakao je Kašćelan.

Banjalučani će nastupiti u gotovo kompletnom sastavu izostaće samo Nemanja Reljić. Borac je čini se u blagom padu forme u posljednje vrijeme ali to ne brine trenera.

- Svaki tim ima uspone i padove. Da nam je neko na početku sezone ponudio da imamo 80 odsto pobjeda vjerujem da bi svi prihvatili. Došlo je do malog pražnjenja nakon turnira u Banjaluci. Osjetilo se to i u porazu od Sloge gdje smo bili favoriti. Ali kvalitetno radimo i vratićemo se na pravi put. Kup je specifična utakmica igra se jedan meč i treba biti maksimalno oprezan. nadam se velikoj podršci naših navijača koji su nas nosili tokom turnira ABA 2 lige i nadam se da će tako biti i u finalu Kupa, te ih pozivam da dođu u što većem broju- poručio je Kašćelan.

Kapiten Srđan Gavrić se nakon povrede vraća u prepoznatljivu formu i proširiće rotaciju.

-Očekuje nas jako teška utakmica. Iako je Budućnost novajlija u ligi BiH pokazali su da imaju izuzetno iskusan i kvalitetan tim, a imaju igrača koji su nastupali i u višem rangu takmičenja. Sve to poziva na oprez, iako je naš prvi cilj da odbranimo trofej. To bi puno značilo našoj ekipi pred finiš sezone i izborili bi plasman na finalni turnir Kupa Bih Naša prednost treba da bude energija, da odigramo maksimalno i onda se nadamo najboljem- izjavio je Gavrić.

Finalni turnir igra se sutra u 17 časova u Sportskoj dvorani "Borik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana