Karim Benzema osvojio Zlatnu loptu

GS
Karim Benzema osvojio Zlatnu loptu

Francuski nogometaš Karim Benzema (34) prvi put u karijeri osvojio je najveće individualno priznanje u fudbalu - Zlatnu loptu, koja se dodjeljuje za najboljeg fudbalera svijeta u izboru francuskog magazina France Football.

Sjajni napadač Reala predvodio je svoj tim do titula u Ligi prvaka i La Ligi, tako da nije imao pravu konkurenciju ove godine. 

Francuz je kao kapiten Kraljeva postigao 44 gola uz 15 asistencija u 46 utakmica u svim takmičenjima, a trofej je dobio iz ruku legendarnog Zinedinea Zidanea.

“To je dječački san. Mislim da svi nogometaši to imaju u glavi”, rekao je Karim Benzema, kojem su se na pozornici pridružili otac i majka, te njegov sin Ibrahim.

Za najboljeg mladog igrača proglašen je Gavi (Barcelona), najbolji napadač je Robert Levandonjski (Barcelona), dok je najbolji golman Tibo Kurtoas (Real Madrid). Za klub godine proglašen je Mančester Siti.

Zlatnu loptu u ženskoj konkurenciji osvojila je Aleksija Putelas (Barcelona).

Prvi dobitnik Sokratove nagrade je Sadio Mane (Bajern). Senegalac je nagrađen za društveni angažman i akciju u svojoj zemlji izgradnjom bolnica i škola.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana