Karačić: Zvijezda 09 će igrati bolje na proljeće

D.D.
Karačić: Zvijezda 09 će igrati bolje na proljeće

ETNO SELO STANIŠIĆ - Toni Karačić je zvanično predstavljen kao novi trener Zvijezde 09, člana Prve lige Republike Srpske.

Iskusni stručnjak koji je vodio mladu reprezentaciju BiH, zatim Posušje i Široki potpisao je ugovor do kraja sezone.

On je već bio na klupi u prijateljskoj utakmici koju je Zvijezda 09 dobila sa 3:0 protiv Drine.

 - Privukle su me ambicije i planovi kluba. Znam da Zvijezda ima odličnu infrastrukturu i za mene je ovo veliki izazov. Pokušaćemo da napravimo što bolji rezultat u proljećnom dijelu. Želimo da ekipa napreduje kako individualno tako i timski- istakao je Karačić.

Zvijezda 09 trenutno zaostaje 12 bodova za Krupom.

- Ne opterećujemo se tim zaostatkom. Rekli smo da ćemo se boriti za Premijer ligu, ali prije svega ćemo gledati svoj tim. Znači želimo da Zvijezda igra bolje i ako nam se ukaže mogućnost da izvršimo dobrim rezultatima pritisak na Krupu biće dobro. Inicijalno sam dogovorio saradnju do kraja sezone a ako rezultati i napredak ekipe bude dobar onda možemo da je i nastavimo ako se amcije opet poklope. Igrački kadar još upoznajemo. Vidio sam ekipu na utakmici i imamo još dvije sedmice da popravimo stanje - dodao je Karačić.

Predsjednik Boris Stanišić je otkrio da Zvijezda ne odustaje od svojih ambicija.

- Imali smo cilj da se vratimo u ligu BiH, ali su nam se planovi malo poremetili. Zbog toga smo se odlučili za kvalitetno i dobro poznato ime Tonija Karačića da nas vrati na pobjednički put. Hvala treneru koji je prihvatio da vodi ekipu u nižem rangu nego što je dosad radio, ima premijerligaško iskustvo i sigurno će donijeti napredak. Tu smo svi da mu pomognemo.

Stanišić je istakao i da uprava ne voli što često mijenja trenere, ne samo u seniorskom već i u juniorskom timu. Karačić je treži trener seniora od starta sezone (Dženan Hošić, Srđan Šušić), dok je promjena bilo i u juniorskom.

-Nažalost rezultati to često diktiraju. Ne želimo mi toliko često da mijenjamo trenera, ali loši rezultati nas često primoravaju na to. Eto doveli smo i novog trenera juniora. Skoro smo bili šampioni BiH a sad se borimo za opstanak i uradićemo sve da sa novim trenerom juniori i dalje budu članovi elite. Na startu smo bili više fokusirani na seniorski tim i to se osjetilo malo - rekao je Stanišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana