Kancelarija australijskog ministra za migracije: Temeljno ćemo razmotriti pitanje deportacije Đokovića

Tanjug
Kancelarija australijskog ministra za migracije: Temeljno ćemo razmotriti pitanje deportacije Đokovića

MELBURN - Kancelarija australijskog ministra za migracije Aleksa Hoka potvrdila da je on još uvijek razmišlja o tome da iskoristi diskreciono pravo kojim bi najboljeg tenisera svijeta Novak Đokovića depotovao iz te zemlje.

-U skladu sa odgovarajućim procesom, ministar Hok će temeljno razmotriti ovo pitanje - rekao je portparol ministra, prenosi novinar Pol Sakal na „Tviteru“.

Astralijski portal „Ejdž“ prethodno je javio da ministar za imigracije Aleks Hok vjerovatno danas neće doneti odluku o tome da li će Novaku Đokoviću ukinuti vizu, u trenutku kada je devetostruki šampion Australijan opena konačno stigao u „Rod Lejver arenu“, a konačna odluka mogla bi da bude poznata u srijedu.

Vlasti su pronašle novi adut pošto se provjerava tačnost podataka koje je Đoković unio u australijskoj putnoj deklaraciji, dokumentu koji moraju da popune svi koji ulaze u tu zemlju.

Kako prenosi australijski portal „Ejdž“, Đoković je u tom dokumentu naveo da nije putovao u posljednjih 14 dana prije nego što je došao u Australiju 5. januara. Kako se tvrdi, Đoković je viđen na terenima u Srbiji 25. decembra, a 2. januara kako trenira u Španiji.

Ističe se da davanje pogrešnih informacija u tom dokumentu predstavlja „ozbiljan prekršaj“, koji je kažnjiv, a najbolji teniser svijeta službenicima je rekao da je Teniska asocijacija Australije popunila formular u njegovo ime.

Granični službenik unio je da je to učinjeno „na osnovu informacija koje je dostavio čovjek sa vizom“.

Isti medij ranije je javio da bi ministar Aleks Hok odluku mogao da donese sutra.
Australijan open počinje 17. januara, a Đoković je devet puta bio šampion.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana