"Beograd-Banjaluka": Kalabi plava majica

M. Z.
"Beograd-Banjaluka": Kalabi plava majica

BIJELjINA - Reprezentativac Srbije iz Banjaluke Dušan Kalaba ponio je plavu majicu na 16. izdanju trke "Beograd-Banjaluka" kao najbolji brdski vozač nakon druge etape koja je vožena od Obrenovca do Bijeljine.

- Prvobitan plan je bio da idemo na brdski cilj jer znam teren unaprijed pa sam čekao prvi momenat da napadnem. Bilo je mnogo pokušaja, iskoristio sam priliku na nekih pet kilometara do cilja i praktično pobjegao sam. Sutra je najteža etapa, ima mnogo brda, tako da će biti teško da sačuvam, ali se nadam da ćemo uspjeti - rekao je Kalaba.

Pobjednik druge etape je Filipo Fortin iz Maloj pušbajkersa koji je preuzeo žutu majicu. Drugi je bio Masel Boguslavski iz Mazovše, a treći Bartoš Rudik iz ekipe Santik.

Treća biće vožena sutra od Bijeljine do Vlasenice nekon čega karavan seli u Doboj gdje je start četvrte etape do Prijedora. Veliko finale na rasporedu je 17. aprila na posljednjoj petoj etapi kada će biciklisti startovati u Derventi i krenuti ka Banjaluci preko Srpca, Gradiške i Laktaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana