Kafe Nest Japija pobjednik turnira u malom fudbalu “Borik 2021”: Fudbaleri ovaj put nadigrali futsalere

Dušan Repija
Kafe Nest Japija pobjednik turnira u malom fudbalu “Borik 2021”: Fudbaleri ovaj put nadigrali futsalere

BANjALUKA - Ekipa Kafe Nest Japija, sastavljena uglavnom od premijerligaških fudbalera, pobjednik je 46. izdanja turnira u malom fudbalu “Borik 2021”.

Momci, koji su majstori svog zanata na većem terenu, sjajno su se prilagodili “petoparcu” i u fantastičnoj utakmici, koja je odlučena tek poslije penala, savladali Kafe Kajak (3:3, penalima 2:1). A do penal lutrije - spektakl. Novi šampion gubio je sa 0:2, preokrenuo na 3:2, da bi Darko Milanović fantastičnim golom Kajaku donio penale. Ipak, sreća je bila uz Nest Japiju, pa je kapiten Aleksandar Radulović dobio pehar i ček na 10.000 maraka. Pobjednici su dali i najbolje pojedince - golman turnira je Srđan Modić, dok je Fedor Predragović proglašen za najboljeg igrača.

- Bila je sjajna utakmica. Odlična su ekipa, uostalom, oni su pravi futsaleri, igraju za reprezentaciju, a mi smo došli sa velikog fudbala, drugarski, da održavamo formu - rekao je Predragović.

Nesuđeni junak “Borika”, golman Kajaka Darko Milanović Deko, bio je razočaran, ali je čestitao rivalu.

- Čudna utakmica. Nismo bili na našem nivou kao u prethodnim mečevima, ali i prethodnih godina kada smo osvajali turnir. Imali smo prednost od 2:0 i to smo prokockali vrlo lako. Malo smo stali, preuzeli su inicijativu, primili smo nesrećan gol za 2:3. Jesam dao taj gol, nažalost, nije nam donio trofej. Na penalima su oni imali više sreće i mogu samo da im čestitam. Moji saigrači su ostavili sve na terenu, ali to nije bilo dovoljno ovaj put - rekao je Milanović.

Osim njega, golove za Kajak postigli su Aleksandar Munjiza i Đorđe Kaurin, dok su za pobjednike pogodili Predragović, Nebojša Runić i Siniša Dujaković. U prvoj seriji penala golmani su odbranili udarce Dujakovića i Igora Mirkovića, zatim su pogodili Runić i Munjiza, da bi pogodio i Radulović, a Slaviša Maksimović promašio okvir gola.

Talić ponosan

Pune tribine, navijanje i sjajan scenski ugođaj dali su poseban šmek spektaklu. Direktor SC “Borik” Nenad Talić pohvalio se rekordnim brojkama.

- Hvala svim ljudima koji su došli ne samo na finalno veče, već svih ovih dana. Spektakularno finale seniora je došlo kao nagrada za sve što smo uradili. Zadovoljni smo što je sve prošlo bez incidenata, bilo kakvih problema. Oborili smo sve rekorde “Borika” u posljednjih 20 godina i što se tiče posjete, prodatih karata, priliva u našu kasu, odnosno kako je radilo i zaradilo ugostiteljstvo - naglasio je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana