Kad novac udari u glavu

G.S.
Kad novac udari u glavu

VIGO - Fudbaler Selte Santi Mina osuđen je na četiri godine zatvora zbog seksualnog napada koji se dogodio 2017. godine.

Mina je u to vrijeme nosio dres Valensije, a utvrđeno je da je bio u društvu tadašnjeg saigrača Davida Goldara u čijem automobilu se napad i dogodio.

Tužilaštvo je tražilo kaznu od osam godina zatvora, dok je po privatnoj tužbi advokat zahtijevao devet i po godina za pokušaj silovanja. Mina je na kraju osuđen za “blaži” prestup, dok je Golard oslobođen optužbi.

Uz zatvorsku kaznu sud je Mini izrekao i novčanu kaznu u iznosu od 50.000 evra kao i zabranu prilaska oštećenoj djevojci bliže od 500 metara u narednih 12 godina. Mina je tvrdio da je do seksualnog odnosa došlo uz pristanak, ali to nije uspio da dokaže na sudu. Iz Selte su najavili da neće imati razumijevanje za igrača i da će s njim raskinuti ugovor.

Mina je samo jedan u nizu igrača koji su osuđeni ili protiv kojih se vodi proces zbog iste stvari. Nekadašnji engleski reprezentativac Adam Džonson privodi kraju šestogodišnju robiju zbog seksualnih aktivnosti sa petnaestogodišnjom djevojčicom koja je, prema riječima sudije, pretrpjela teške psihičke povrede.

Poslije tri godine je izašao iz zatvora i čak pokušao da se vrati fudbalu, ali nijedan klub nije želio da ga angažuje.

Sa najozbiljnijim optužbama od svih kolega koji na računima imaju milione, pa očigledno misle da mogu da dobiju sve što požele susreće se aktuelni član Mančester sitija Bendžamin Mendi. Beka “građana” i reprezentacije Francuske optužilo je pet različitih djevojaka za sedam silovanja i jedan seksualni napad. Izvjesno vrijeme proveo je u zatvoru, da bi početkom godine pušten uz kauciju da se brani sa slobode.

U ozbiljnim problemima je i član gradskog rivala Mančester junajteda Mejson Grinvud koji je optužen da je fizički zlostavljao svoju djevojku Harijet Robson, koja je fotografije uznemirujućeg sadržaja objavila na društvenim mrežama. Baš kao i Mendi, Grinvud je pušten da se brani sa slobode, ali je suspendovan i veliko je pitanje da li će i kada obući dres “đavola”. 

U problemu je i najveća zvijezda islandskog fudbala Gilfi Sigurdson, koji je sredinom prošle godine optužen za pedofiliju i od tada nije upisao nijedan nastup za Everton koji ga je suspendovao.

Robinjo ne smije iz Brazila

Bivši brazilski fudbaler Robinjo dobio je devet godina zatvora u Italiji zbog silovanja dvadesettrogodišnje djevojke. Ipak, on je i dalje na slobodi, a tako bi moglo i da ostane jer se nalazi u Brazilu. Kako ustav njegove domovine zabranjuje izručenje svojih državljana u druge zemlje, bivši as Milana, Reala i Mančester sitija vjerovatno nikada neće završiti iza rešetaka, ali je bez obzira na sve ovo velika mrlja u njegovom životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana