Juventus se provukao u Ligu Evrope

B92
Juventus se provukao u Ligu Evrope

Fudbaleri PSŽ-a savladali su Juventus u Torinu (1:2) posljednjem kolu grupne faze Lige šampiona.

Time su gostujući fudbaleri obezbjedili prvu poziciju u grupi H pred nokaut fazu kontinentalnog takmičenja, uprkos nešto slabijoj partiji igrača Kristofa Galtijea.

„Stara dama” je bila ta koja je diktirala tempo na početku meča, imala više pokušaja, ali i bila manje odlučna. Na kraju ih je koštala jedna izgubljena lopta skoro na polovini, koja je dokazala koliko protivniku malo treba.

Lopta je stigla do Kilijana Mbapea kog su Gati i Lokateli pokušali na sve načine i svim djelovima tijela da zaustave, ali ne da nisu uspjeli već je francuski napadač preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca doveo svoj tim u prednost.

Nagrađen je Juventus za upornost kada je prije odlaska na pauzu Leonardo Bonuči izjednačio, ali ni to nije bio dovoljan vetaru leđa domaćinu. Umjesto da sami odlučuju o svojoj sudbini, to su prepustili drugima.

Protivnik nije bio istog mentalnog sklopa, te je Galtje uočio da su njegovom timu potrebne svježe noge. Uveo je beka Nuna Mendeša i to mu se odmah isplatilo kada je ovaj iskoristio Mbapeov pas u prostor i iz prvog dodira sa loptom postigao gol kojim je postavio konačan rezultat.

U drugom meču ove grupe Benfika je ubjedljivo slavila u Haifi rezultatom 1:6 i tako donijelea Juventusu prolaz u nokaut fazu Lige Evrope sa samo jednom pobjedom i pet poraza.

U jednom trenutku je Makabi izjednačio i držao treće mjesto grupe nekoliko minuta, ali je lisabonska ekipa željela to prvo mjesto (u jednom trenutku ga i imala) i došli bi do njega da upravo njihov bivši igrač Mendeš nije postigao gol koji je PSŽ-u donio pobjedu u Torinu.

Naposletku je francuski predstavnik taj koji će sa prve pozicije u nokaut fazu, Benfika će sigurno biti zadovoljna samim prolaskom iz grupe u kojoj su igrali sa PSŽ-om i Juventusom, Italijani će tražiti način da izvuku sezonu u Ligi Evrope, dok je Makabi apsolutno najveći gubitnik u ovoj grupi i pitanje je da li su zaslužili više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana