Juniorski tim Igokee stigao do trećeg mjesta ABA lige: Pretplaćeni na bronzu

Milan Zubović
Juniorski tim Igokee stigao do trećeg mjesta ABA lige: Pretplaćeni na bronzu

BANjALUKA - Juniorski tim Igokee kao da je pretplaćen na treće mjesto u ABA ligi.

Četvrti put u pet godina mladi tim iz Aleksandrovca stigao je do bronzane medalje na regionalnom takmičenju čime je potvrdio kontinuitet u radu. Da se dobro radi sa talentovanim igračima u Igokei jasno se vidi iz činjenice da klub ima najviše nastupa na završnim turnirima (četiri), dok Mega ima najviše titula (tri), a ove sezone odbranila je pehar.

Trener Slobodan Kecman ponovio je prošlosezonski uspjeh kada je takođe bio treće, a prije njega bronzane medalje sa ekipom osvajali su Aleksandar Ćikić i Žarko Milaković.

- Osvajanje trećeg mjesta predstavlja veliki uspjeh za naš klub, jer smo nastavili niz dobrih rezultata. Imamo najviše nastupa na Fajnal foru, uz Megu, što je jako teško postići jer svake godine ekipa se mnogo mijenja i neki novi klinci stupaju na scenu. Zauzimanjem trećeg mjesta ostvarili smo cilj, pokazali se u najboljem svjetlu i nastavili da razvijamo igrače za seniorski tim - istakao je Kecman.

Uspjeh ekipe je veći ako se zna da Kecman nije mogao računati na Dejana Pavlovića, Dušana Makitana i Ognjena Radošića.

- Šteta što njih nije bilo i vjerujem da bismo sa njima uspjeli bolje parirati Megi u polufinalu kada smo ostali bez snage na kraju, jer smo imali skraćenu rotaciju. Pružili smo jak otpor timu koji ima dva člana seniorske ekipe pri čemu je jedan od njih reprezentativac Srbije i zaista sam ponosan na momke kao i način na koji su se borili. Snagu su pokazali u utakmici za treće mjesto protiv domaćina Cedevita Olimpije kada su se izdigli nakon poraza. Meč je bio poprilično izjednačen, osjetio se umor nakon polufinala, ali zahvaljujući Veliboru Milovanoviću, koji je ubacio deset poena u samom finalu, stigli smo do bronze - rekao je Kecman.

Rukovodioci i stručni štab juniorskog tima mogu se pohvaliti da su na veliku scenu “izbacili” Dalibora Ilića, Kostu Kondića, Dejana Pavlovića, Stefana Simanića, Vuka Boškovića i Amsala Delalića.

- To je još jedna potvrda dobrog rada. Jedni su već standardni članovi prvog tima, drugi čekaju svoju priliku, a treći snažno kucaju na vrata prve ekipe tako da nema zime za seniore - naglasio je Kecman.

Idealni Bošković

Vuk Bošković predvodio je ekipu na terenu i drugu sezonu zaredom izabran je u idealnu petorku. Pored njega članovi idealnog tima su Nikola Jović i Andrija Grbović iz Mege, Tomislav Ivišić iz Studentskog centra i Saša Ciani iz Cedevita Olimpije. Za najkorisnijeg igrača (MVP) izabran je Andrija Grbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana