Juniorski Kup Srpske predigra seniorskom finalu

D. D.
Juniorski Kup Srpske predigra seniorskom finalu

BANjALUKA - Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske zakazali su redovnu sjednicu Skupštine za 28. aprila u 12 časova u Banjaluci.

Što se tiče donošenja odluke o vršenju revizije finansijskih izvještaja za 2022. godinu i načinu izbora ovlašćenog revizora informaciju je dao Ognjen Valjić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske.

-Prikupićemo tri ponude i od njih prihvatiti najpovoljniju vezano za vrijeme i cijenu, a odluku ćemo donijeti da li kroz Komisiju za hitna pitanja ili na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora – rekao je Ognjen Valjić.

Najviše diskusije bilo je na tački vezano za informaciju o sastanku Radne grupe za reorganizaciju omladinskih liga Fudbalskog saveza Republike Srpske koju su podnijeli Goran Đukić, koordinator Komisije i Bojan Kušljić, potpredsjednik Saveza.

-Bilo je velikih problema tokom prvenstva koje smo detektovali i u narednih nekoliko sastanaka na Komisiji treba da definišemo stav. Zamisao je da se Omladinski Kupu Republike Srpske organizaije po regionalnom principu i da finale bude predigra seniorskom Kupu – istakao je Goran Đukić.

Bojan Kušljić je istakao:

-Moramo da uozbiljimo omladinske selekcije, imamo određena “preklapanja” sa takmičenjima FS biH što se tiče liga i bez njih se to ne može završiti ni riješiti. Trebamo uputiti dopis FS BiH po tom pitanju.

Zaključeno je da se Komisija proširi za još jednog člana, a to je Mirko Milošević i da nastavi djelovanje u započetom smjeru, odnosno da se organizuje omladinski Kup Republike Srpske, te da finale juniora bude predigra seniorskom finalu.

Za koordinatora za praćenje i analizu rada Sudijske i Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Republike Srpske u proljećnom dijelu sezone imenovan je Darko Malešević iz Banjaluke.

Na osnovu dopisa Područnog Fudbalskog saveza (PFS) Bijeljina Čedomir Vićić iz Ugljevika je predložen na listu kontrolora Prve lige Republike Srpske umjesto Milana Stanića. Nakon ostavke Siniše Lazića, člana Komisije za sudije i suđenje Fudbalskog saveza Republike Srpske, umjesto njega je predložen Zoran Grbić.

Dragan Mejakić, predsjednik Komisije za sudije i suđenje Fudbalskog saveza Republike Srpske podnio je ostavku zbog poslovne zauzetosti, a ovu funkciju u proljećnom dijelu sezone obavljaće Zoran Grbić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana