Juniori bez premca u BiH: Pehar utjehe za RK Borac

G.S.
Juniori bez premca u BiH: Pehar utjehe za RK Borac

BANjALUKA - Juniorska ekipa Rukometnog kluba Borac (igrači rođeni 2004. godine) je novi-stari šampion BiH. Banjalučani su u finalu koje je odigrano u Sarajevu pobijedili Zrinjski iz Mostara sa 28:20.

Crveno-plavi su u polufinalu deklasirali Bosnu 33:17. Prije toga su u grupnoj fazi dobili tri meča: Konjuh 27:23, Sloga (GV/U) 29:22 i Žepče 26:20.

Banjalučani su dobili i pojedinačna priznanja. Za najboljeg igrača završnice juniorskog prvenstva BiH izabran je bek Nikša Petrović, dok je najuspješniji golman Berin Brkić (obojica iz Borca).

Trener Dean Knežević bio je izuzetno zadovoljan nakon finalnog turnira partijama koje su pružili njegovi izabranici.

- Sve zasluge za odbranu titule šampiona u BiH idu ovim momcima koji su odigrali fantastičan finalni turnir. Na njemu su ubjedljivo savladali sve rivale. Polufinale i finale su odigrali zaista na visokom nivou, gotovo bez greške, zabilježili su visoke pobjede i smatram da su još jednom pokazali da su u ovoj konkurenciji bez premca. Iako ne volim da ističem pojedince zaista su sjajno odigrali Nikša Petrović i Ognjen Kalamanda, dok je Berin Brkić briljirao na golu - ističe trener juniorske ekipe.

Dosta momaka iz ovog tima je već dobilo šansu u seniorskom timu Borca. Iako je sezona bila rezultatski slaba upravo je ova juniorska titula utjeha za njih, ali i za klub.

- Ova titula je došla kao rezultat dobrog rada Borčeve škole. Mnogi od njih su dobili šansu i zaigrali za seniorski tim. Pokazali su da imaju potencijala i nagovijestili da u budućnosti mogu da budu standardni članovi seniorske ekipe. Naravno, treba istrpjeti njihove mladalačke greške i sigurno je da će oni znati da uzvrate - poručio je trener Knežević.

Kvalitet ovih momaka već je prepoznat i u regionu, tako da je Berin Brkić već potpisao za makedonski Ohrid, ali je uprkos tome bio uz svoje saigrače i branio na prvenstvima Republike Srpske i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana