Jović hit u Italiji - Prvo ga tjerali, sad ga veličaju

D. D.
Jović hit u Italiji - Prvo ga tjerali, sad ga veličaju

FIRENCA - Italijani baš nemaju mjeru, ni u kritikama, ali ni u pohvalama. Prije samo 15 dana tjerali su Luku Jovića iz Fjorentine, a sad ga upoređuju sa Dušanom Vlahovićem i ističu kako se "preporodio i da igra kao u najboljim danima".

Srpski napadač je uz spornu odluku na meču Nant -Juventus prva tema u italijanskim medijima. Za partiju u Bragi dobio je ocjenu osam, te brojne pohvale za igru i realizaciju.

"Napokon osmijeh na licu Jovića" naslov je koji donose portali koji prate Fjorentinu. Još jednom su se tako potvrdile riječi proslavljenog Žoze Murinja "Svakoga dana provjerim u novinama da li sam genije ili nadobudna neznalica".

Fjorentina je odigrala možda i najbolju partiju ove sezone, Luka Jović je postigao dva gola i ponovo pokazao da itekako može da bude opasan. Italijani džvale golove, ali i požrtvovanost kao i kretanje napadača. Sa ova dva gola Jović je došao do brojke od šest u Ligi konferencija i prvi je strijelac takmičenja.

U izveštajima medija se ističe da je Jović imao najbolji pristup od kada je došao u Firencu i sada se u klubu nadaju da će nastaviti tako i u šampionatu. Povlači se još jedna paralela sa Vlahovićem, naime, Dušan je počeo da daje golove kada je Prandeli riješio da mu da šansu u kontinuitetu. Drugim rečima znači da ga drži u timu bez obzira da li daje golove.

Vićenco Italijano je u izjavi nakon meča najavio nešto slično.

-Kad odigramo ovako napadački i raspoloženo onda možemo da budemo radosni. Ova pobjeda nam je važna zbog morala. Jović? Bio je odličan, ekipa mu sve više vjeruje a i on se dodatno trudi. Luka treba da počne da ima kontinuitet na mečevima. Rotiram ih da bi svi dobili samopouzdanje. Da li se Jović smije? Golovi čine čuda, nadam se da će svima izmamiti osmijeh. Sada moramo pronaći kontinuitet u svim aspektima. Predsjednik nas je pratio i željeli smo da mu damo satisfakciju. A svojim pristupom utakmici Jović se ozbiljno nameće za startnu postavu- rekao je nakon meča Italijano.

Napadač iz Bijeljine je najavljen za nedeljni meč protiv Empolija. Mali derbi Toskane je veoma bitan za Fjornetinu jer im u šampionatu Italije baš i ne ide, bod u pet mečeva, na samo +7 su od zone ispadanja. Svi se nadaju da će se povratkom Jovića u tim to promijeniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana