Jovana Stevanović pozvana u reprezentaciju

Srna
Foto: Srna

SREBRENICA- Srebrenica nikada nije imala ženski odbojkaški klub, ali ima odbojkašicu koja je dobila poziv za reprezentaciju BiH uzrasta do 17 godina.

Riječ je o petnaestogodišnjoj Jovani Stevanović koja voli ovaj sport i prije tri godine počela je da trenira, a vrlo brzo i da igra za selekcije ženskog odbojkaškog kluba iz najbližeg i susjednog Bratunca.

Jovana igra na poziciji srednjeg blokera, a odbojku trenira već tri godine.

Kao izuzetno darovita, ona je ove godine nastupala za seniorsku ekipu Bratunca koja se plasirala u Prvu ligu Republike Srpske, što je izuzetan uspjeh za ovaj veoma mladi sastav, mali klub i mjesto.

Nastupala je i za kadetski tim Ženskog odbojkaškog kluba /ŽOK/ Bratunac koji je osvojio drugo mjesto u Republici Srpskoj i postao šampion BiH na finalnom turniru u Orašju.

Poziv za reprezentaciju obradovao je Stevanovićevu koja kaže da su njen trud i kvalitet uočeni, a vjeruje i da će opravdati povjerenje i dostojno predstavljati klub i mjesto iz kojih dolazi.

Stevanovićeva smatra da je učešće na finalnom turniru za kadetskog prvaka BiH bilo presudno za dobijanje poziva u reprezentaciju, te je izrazila zahvalnost saigračicama i klubu.

Ona dodaje da je raduje što je njen klupski trener Radovan Petković postao i terener reprezentacije BiH što joj uliva dodatno samopouzdanje i želju za dokazivanjem i potvrđivanjem kvaliteta, te sticanjem neophodnog iskustva.

Krajem ovog mjeseca Stevanovićeva će krenuti na reprezentativne pripreme za "Balkanijadu" u Vranju, a nakon toga predstoje novi reprezentativni izazovi i klupske obaveze i nastup za dvije klupske selekcije i naredne sezone, s tim što je u seniorskoj u većem rangu takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana