Jovana Preković najuspješniji sportista Ministarstva odbrane Srbije

Srna
Jovana Preković najuspješniji sportista Ministarstva odbrane Srbije

BEOGRAD - Karatistkinja i olimpijska šampionka Jovana Preković nagrađena je priznanjem najuspješnijeg sportiste Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u 2021. godini.

Nagradu Prekovićevoj, pripadnici Sportske jedinice Ministarstva odbrane Srbije, koja je prošle godine osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju, uručio je resorni ministar Nebojša Stefanović na svečanosti u Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba.

Stefanović je nagradu za najbolju sportsku ekipu dodijelio timu Vojne policije, koji je pobijedio na međunarodnom takmičenju "Čuvar reda", saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Priznanja za doprinos jačanju ugleda Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u svijetu kroz vrhunsko sportsko dostignuće u protekloj godini dodijeljena su i vojnim sportistima Tijani Bogdanović, Aleksandru Kukolju, Neveni Jovanović, Anji Obradović, Jasmini Milovanović i Luki Miloševiću.

Stefanović je istakao da se srpski narod ponosi rezultatima vojnih sportista i da očekuje da oni inspirišu i neke nove mlade ljude da postanu šampioni.

"U prethodnih godinu dana imali smo priliku da nas Jovana obraduje na najlepši mogući način. Osim toga što je osvojila zlatnu medalju, ostaće zabeleženo da je prva zlatna medalja u istoriji u ovoj disciplini na olimpijskim igrama pripala devojci koja je došla iz Srbije, iz našeg Ministarstva i na to smo posebno ponosni", rekao je Stefanović.

On je borbu Tijane Bogdanović, koja je sa Olimpijade u Tokiju donijela bronzu, u taekvondou, ocijenio kao najdramatičniju koju je imao priliku da posmatra na Olimpijskim igrama.

Ostalim olimpijcima iz Sportske jedinice Ministarstva odbrane, Stefanović je poručio da svi cijene njihove rezultate, bez obzira na to što nisu osvojili olimpijske medalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana